Igelkottstigen 15

Här erbjuds möjligheternas fastighet med ett högt fritt läge på ljuvligt idyllisk trädgårdstomt om 1 598 kvm, som sannolikt kan avstyckas till två attraktiva tomter. Eller, varför inte bygga ut det gedigna timmerhuset och skapa ett unikt boende för familjen med krav på generösa ytor. Villa Kullen, är uppförd år 1900, med massor av bevarad charm i lyckad kombination med stilsäkert renoverat sällskapskök och nytt badrum.Bekvämt avstånd till golf, bad och båtliv.

Pris:
9 900 000 kr, utgångspris
Rum:
5 rum, varav 2 sovrum.
Boarea:
120 kvm
Biarea:
75 kvm
Tomtarea:
1 598 kvm
Byggår: 1900
Interiör:

Entréplan:

Via den nyrenoverade farstukvisten når vi in i den välkomnande entréhallen med skön genomsyn mot det underbara sällskapsköket och solterrassen. Redan här möts vi av husets genomgående vackra breda golvtiljor, spröjsade fönster, spegeldörrar och snickerier.

Intill entrén finns det rymliga badrummet, stilfullt renoverat 2010, med skön golvvärme (el) under klinkergolv och helkaklade väggar.  Badrummet är utrustat med stor duschplats, badkar, dubbla handfat i kommod samt toalett och handduksvärmare. Infällda spotlights i tak.

Det generöst tilltagna sällskapsköket från Swenova erbjuder gott om arbetsytor och mycket goda förvaringsmöjligheter i skänkar och skåp. Den maskinella utrustningen utgörs av kyl och frys side-by-side, inbyggnadsugnar, spishäll och fläktkåpa i rostfritt. Diskmaskinen är snyggt integrerad. Infällda spotlights i tak.

Från köket når vi, den härliga solterrassen i öster och söderläge, med gott om plats för solstolar och matgrupper.

Från hallen kommer vi in i de två trivsamma sällskapsrummen belägna i fil med varandra och med en underbar känsla och karaktär i de frilagda timmerväggarna. Här finns det gott om plats för ett trevligt umgänge.

Övre plan:

Det övre våningsplanet når vi från entréhallen via den vitmålade trappan. På denna våning erbjuds två sovrum samt övre hall/kontor/TV-rum med utgång till skön västerbalkong med utsikt.
De två sovrummen är belägna på varsin gavel, ett utav dem med stor skjutdörrsgarderob. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i platsbyggda garderober och sidovindar.

Källarplan:

Källarvåningen når vi från entréhallen och via egen entré från trädgården. Här finns goda utrymmen för allrum och gästrum (idag bedrivs verksamhet här), samt sedvanliga förvaringsutrymmen, toalett och tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Bilplats:
Parkering för tre bilar samt parkeringsmöjlighet på infart.
Tomt:

Ljuvligt idyllisk trädgårdstomt om 1 598 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Ekonomi

Taxeringsvärde:
4 815 000 kr
Driftskostnad:
43 329 kr/år
Energiprestanda:
102 kWh/m² år

Byggnad

Byggnadsår:
1900
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
2-glasfönster med spröjs
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärmeanläggning

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hovås 57:139
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp

Gibraltargatan 38

På översta plan med ett högt, ljust och trevligt läge i klassiska funkiskvarter, erbjuds en synnerligen välplanerad takvåning i etage. Mycket gott skick med takterrass och skön solig västerbalkong. Perfekt belägen med promenadavstånd till Götaplatsen, Korsvägen och Chalmers. Nära kommunikationer och service.

Pris:
5 950 000 kr
Avgift:
7 896 kr/mån
Rum:
6 rum och kök, varav 4 sovrum.
Boarea:
143 kvm
Våning:
6 av 6
Hiss:
Hiss finns.
Byggår: 1939
Interiör:

Entréplan, våning 6:

Inbjudande möblerbar entréhall med plats för ytterkläderna i inbyggd garderob. Redan här får vi en skön känsla av funktionalismen i form av våningens disposition, ljus och takhöjd. I hallen finns dekorativ spiraltrappa i stål, som tar oss upp till takvåningen.

Från hallen har vi en omedelbar kontakt med det ljusa och trevliga vardagsrummet som är generöst tilltaget med gott om plats för både matsalsmöbel vid den öppna spisen (ej i bruk) och umgänge i soffgruppen framför det stora fönsterpartiet och balkongen. Balkongen har ett fritt, gott västerläge med sol ifrån lunch till kväll.

I fil med vardagsrummet finns det stora sovrummet med ett lugnt läge mot grönskan i öster. Stort fönsterparti även här, kompletterat med en fransk balkong.

Från hallen, i passage, når vi ytterligare ett sovrum, badrum och kök. Sovrummet är tyst beläget mot öster och erbjuder förvaring i två inbyggda garderober. Badrummet, som är totalrenoverat 2016, är helkaklat och har skön golvvärme (el) under klinker. Infällda spotlights i tak, stilfull kommod med tvättställ, toalett och duschplats bakom praktiskt svängbara dörrar. Handduksvärmare. Förberett för tvättmaskin. Köket, med trivsam matplats vid fönster, har gott om arbetsytor, luckor i vitt och är utrustat med hällspis, ventilator och kyl/frys. Förberett för diskmaskin.

Hela detta våningsplan har nyrenoverade ytskikt och genomgående ekparkett.

Övre plan, takvåning. Våning 7:

På detta våningsplan finns det trevliga allrummet, två rymliga sovrum samt dusch/wc. Allrummet, med ett underbart ljus från både öster och väster har utgång till den sköna skyddade takterrassen.
De två sovrummen har plats för både dubbelsäng och ytterligare möblering.

Badrummet, som är nyrenoverat 2016, har helkaklade väggar och behaglig golvvärme under klinker (el). Infällda spotlights i tak, handfat i kommod, toalett, duschplats och handduksvärmare.

Även detta våningsplan har nyrenoverade ytskikt och genomgående ekparkett. Dessutom en egen entré, med förbindelse till trapphuset och det rymliga förrådet.

Balkong/terrass:
Balkong väster samt takterrass öster. Fransk balkong öster.
Bilplats:
Boendeparkering.
Internet:
Com Hem
Övriga utrymmen:
Det finns cykelförråd, tvättstuga och stort vindsförråd.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Ekonomi

Avgift:
7 896 kr/mån
Energiprestanda:
139 kWh/m² år
Andelstal:
9.122

Byggnad

Byggnadsår:
1939
Ventilation:
Mekanisk frånluft

Förening

Namn:
Brf Gibraltargatan 38

Tulebergsvägen 3

I sydvästra delen av Änggården med omedelbar närhet till Änggårdsbergens natur- och strövområden erbjuds detta citynära boende med fritt soligt västerläge i småskalig pittoresk miljö. Ursprungligen uppfört 1920, om-och tillbyggt 1997-98 samt fortlöpande renoverat med bl.a nya badrum 2013 och nytt kök 2007/2011. Bekvämt cykelavstånd till Botaniska trädgården, Slottsskogen och Linnéstaden. Utmärkta kommunikationer från Marklandsgatans resecentrum, tullfritt med bil till centrala stan.

Pris:
4 980 000 kr, utgångspris
Rum:
5 rum, varav 3 sovrum.
Boarea:
149 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
465 kvm
Byggår: 1920
Interiör:

Entréplan;
Huset erbjuder två entréer. Via ett par trappsteg ner går vi in i huvudentrén där det i hallen finns plats för ytterkläderna. Från hallen når vi både kök och vardagsrum.

Vardagsrummet, om drygt 30 kvm, är lättmöblerat, ljust och trevligt med fönster i tre väderstreck, dessutom utgång till terrass med soligt sydvästläge.
Köket, med profilerade luckor i vitt (2007) har gott om arbetsytor och en ljus trivsam matplats vid fönster. Köket är utrustat med hällspis, fläktkåpa, diskmaskin samt kyl och frys. Allt i rostfritt från 2011. Från köket finns också utgång till terrassen i sydväst.

I passagen från köket finns två klädkammare, sovrum, badrum samt sidoentrén med utgång till den mysiga stensatta uteplatsen med sydostläge.

Badrummet, helkaklat med skön golvvärme under klinker (2013), är utrustat med bubbelbad, vägghängd toalett, snyggt handfat samt tvättmaskin. Infällda spotlights i tak. Sovrummet på detta våningsplan har en platsbyggd inredd skjutdörrsgarderob.

Övre plan;
Från passagen i entréplan når vi det övre planet, via ekklädd trappa. Här möts vi av det rymliga allrummet med frilagda takbjälkar och öppenhet till nock.  Fönster i söder och norr, samt takfönster i väster, som ger fint ljus.

De två sovrummen på detta våningsplan är belägna på var sida om allrummet och för den som så önskar kan ytterligare sovrum skapas.

Badrummet är helkaklat med skön golvvärme under klinker, även på detta våningsplan. Här är det utrustat med duschplats bakom glasväggar, toalett och handfat i kommod med sidoskåp. Infällda spotlights i tak.

Genomgående parkettgolv i hela huset, förutom vid de två entréerna som har praktisk klinker på golv.

Ett trevligt och mysigt boende för den som vill bo i eget hus mitt i stan.

Källarplan;
Förutom garaget i den tillbyggda delen erbjuds förvaringsmöjligheter av trädgårdmöbler, redskap och cyklar i den enklare och svalare ursprungliga källardelen.

Tomt:

Trädgårdstomt om 465 m² (tomträtt), avgäld 16 296 kr/år t o m 2017-06-30.

Upplåtelseform:
Tomträtt

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 894 000 kr
Driftskostnad:
36 870 kr/år
Tomrättsavgäld:
16 296 kr/år
Energiprestanda:
128 kWh/m² år

Byggnad

Byggnadsår:
1920
Yttervägg:
Betonghålsten
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Plåt
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Änggården 718:119
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Rättigheter-last: Avtalsservitut Kraftledning Mm
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Järnbrott S:16, Göteborg Järnbrott S:19, Göteborg Järnbrott S:20, Göteborg Järnbrott S:21, Göteborg Järnbrott S:22, Göteborg Änggården S:10, Göteborg Änggården S:11, Göteborg Änggården S:6, Göteborg Änggården S:7, Göteborg Änggården S:8, Göteborg Änggården S:9. Skattetal: Mantal. 1/32000.

Kungagårdsängen 27

Ljus, välplanerad och trivsam lägenhet med härligt läge på den sydvästra gaveln. Stor, insynsskyddad balkong med bästa läge. Till lägenheten hör egen garageplats.
Direkt närhet till hav, natur, skolor, goda kommunikationer och det Nya Hovås med butiker, vårdcentral, gym och trevliga restauranger.

Rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
80.5 kvm
Våning:
2 av 2
Byggår: 1998
Interiör:

Välkomnande entré med klinkergolv som övergår i parkett. Här finns gott om plats för avhängning och förvaring.

Stort, ljust vardagsrum i öppen planlösning med kök. Fönster i flera väderstreck. Här finns plats för såväl soffgrupp som för matsalsbord. Stora fönsterpartier ut mot trädgården i söder och helglasad altandörr ut till en stor balkong/altan med bästa syd-västläge för den efterlängtade eftermiddagssolen.

Köket har fönster ut mot entrésidan. Kökssnickerierna är målade, vitt kakel över ljusa bänkskivor. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, kyl, frys, diskmaskin och microvågsugn.

Två sovrum varav ett med fyra garderober och ett i direkt anslutning till en klädkammare. Genomgående ljus björkparkett i hela lägenheten.

Kombinerat badrum/tvättstuga med plastmatta och delvis kaklade väggar. Kaklad duchhörna, handfat med tillhörande underskåp, spegel, separat väggskåp, högskåp och wc.
Tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk, överskåp samt värmepanna.

En mycket ljus och trivsam lägenhet, belägen i ett eftertraktat område, med stor möblerbar balkong/terrass i insynsskyddat, perfekt sydväst-läge.

Balkong/terrass:
Fantastiskt fin och stor balkong med bästa gavelläge i sydväst. Markis.
Bilplats:
1 garageplats med eluttag, ingår i månadsavgiften/hyran. Garaget är avskilt med väggar från platserna bredvid. Gästparkering finns i anslutning till garagen.
TV:
Ansluten till kabelnät (ingår i avgiften)
Internet:
Bredband. (betalas separat)
Övriga utrymmen:
Det finns ett eget förråd, en samlingslokal med pentry samt en övernattningslägenhet att hyra, för en symbolisk summa, i föreningen. Dessutom en gemensam tvättstuga och miljörum.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plan
Byggnadsår:
1998

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Brottkärr 210:4

Förening

Namn:
HSB:s Brf Båtsmansängen i Göteborg

Söndrevägen 9

Villa i ett plan, uppförd i läcker arkitektur med den känsla av lyx ett boende i bungalow ger, med flyglar på var sida om härligt inbjudande solterrass och pool.
Ljusa, luftiga sällskapsrum, perfekta för stort umgänge. Underbart lättskött trädgårdstomt och direkt närhet till allt centrala Hovås har att erbjuda; golfbana, hamnar och fina badvikar.

Rum:
6 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
220 kvm
Biarea:
65 kvm
Tomtarea:
1 335 kvm
Byggår: 1939
Interiör:

I den välkomnande entréhallen finns separat kapprum och praktiskt klinkergolv i varm terrakotta-färgad ton.
Från hallen når vi det härligt rymliga och luftiga vardagsrummet, vars stora fönsterpartier och ryggåstak ger ett skönt ljusflöde och optimal volym.
Via skjutdörrsparti når vi den insynsskyddade solterrassen, poolen och trädgården.
I anslutning till vardagsrummet finns ett mysigt tv-rum.
Stort, inbjudande sällskapskök i öppen planlösning med vardagsrummet, väl tilltagen matplats, öppen spis och utgång via glasade pardörrar till det delvis taktäckta pooldäcket.
Kökssnickerierna är vita och utrustningen utgörs av extra bred hällspis, spisfläkt, inbyggnadsugnar, kyl, frys och diskmaskin.
Fyra sovrum, varav tre i separat avdelning, en bred passage leder till dessa rum, här finns gott om garderober, i körsbärsträ, samt utgång till terrassen.
Rymligt och smakfullt inrett badrum med snyggt kakel och klinkergolv, samt skåpsluckor i körsbär, utrustat med dubbla handfat, badkar och dusch.
Separat toalettrum med tvättmaskin och torktumlare.
Dessutom finns ytterligare två toalettrum, ett vid huvudentrén och ett vid köksentrén.
Från köksentrén når vi källarplanet, med vinkällare (med kylaggregat), bastu, dusch, mycket goda förrådsutrymmen och pannrum.

Bilplats:
Carport
TV:
Ansluten till fiber
Tomt:

Tomtarea 1 335 m² (friköpt). Plan, lättskött trädgårdstomt med fina planteringar, stenläggningar, solterrass och pool

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plan med delvis källare
Byggnadsår:
1939
Yttervägg:
Betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Betong och trä
Bjälklag:
Trä/betong
Fasad:
Trä, tegel och puts
Takbeklädnad:
Betongpannor, bandfalsad plåt
Hängrännor:
Plåtisol
Fönster:
Isolerglas och kopplade fönster
Ventilation:
Självdrag och mekanisk
Larm:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärme

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hovås 1:97
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Väg

Palmsundsgatan 18

Rymlig villa, om totalt 283 kvm, i härlig sextiotalsarkitektur med många ursprungliga detaljer bevarade.
Ljusa vackra sällskapsrum och trädgårds/naturtomt med fantastiska solterrasser, pool, paviljong och lusthus.
Centralt läge nära båthamnar och bad, med fin utsikt över Hinsholmskilen.

Rum:
7 rum, varav 5 sovrum.
Boarea:
192 kvm
Biarea:
20 kvm
Tomtarea:
1 100 kvm
Byggår: 1958
Interiör:

Entréplan;
Ljus, välkomnande entréhall med öppen spis och nylagd ekparkett.
Via bred öppning når vi det rymliga allrummet med fin utsikt över Hinsholmskilen. Ny ekparkett även här.
Två väl tilltagna sovrum finns också på detta plan, i ett av dessa är det också utsikt över Hinsholmskilen.
I anslutning till en inre hall finns det mycket fräscha, smakfullt nyrenoverade (år 2015) badrummet, tvättstugan, utrustad med tvättmaskin och torktumlare, samt förrådsrum och pannrum.
Angränsande till tvättstugan finns också groventrén.
Från ett av sovrummen når vi ett arbetsrum, här finns spiraltrappa till källardelen med fantastiska förvaringsutrymmen.
Övre plan;
Via bred bekväm trappa med tidsenligt, dekorativt trappräcke når vi övre plan med vackert fiskbensmönstrad originalparkett i hallrum och vardagsrum.
Glasade pardörrar mot det ljusa, luftiga vardagsrummet och här är utsikten betagande!
Öppen spis (ej i bruk), stora fönsterpartier och utgång till balkong mot söder.
Från matsalsdelen når vi trädäcken mot nord/väst. Berget mot norr ger insynsskydd och skapar skön rumskänsla.
Terrassen inbjuder till optimal avkoppling med inhägnad swimmingpool och mysig paviljong.
Uppe på berget finns dessutom ett charmigt lusthus.
I anslutning till matsalen finns köket, med klinkergolv och snyggt mosaikklädda väggpartier. Utrustningen utgörs av spis med häll, fläkt, kyl, frys och diskmaskin.
Tre ljusa sovrum med bra garderobsutrymmen.
Helkaklat badrum med bl.a. badkar.

Bilplats:
Dubbelgarage med nya elportar
TV:
Ansluten till fibernät
Tomt:

Tomtarea 1 100 m² (friköpt). Trädgårds/bergstomt med fina stensättningar och solterrasser. Pool, paviljong och lusthus.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Sluttningsvilla
Byggnadsår:
1958
Yttervägg:
Betong
Grund:
Betong
Stomme:
Betong och trä
Bjälklag:
Betong och trä
Fasad:
Tegel och trä
Takbeklädnad:
Lertegel
Hängrännor:
Plåtisol
Fönster:
Isolerglas och kopplade fönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärme

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Älvsborg 29:24
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg S:101, Göteborg Älvsborg S:386, Göteborg Älvsborg S:89. Skattetal: Mantal. 1/2000.
Planbestämmelser: Stadsplan (1942-04-24) , Tomtindelning (1969-09-10)

Valebergsvägen 157

Ljust och smakfullt inrett parhus med ett av områdets allra bästa lägen i populära Västra Lindås. Bra planlösning med rymligt, utbyggt kök och braskamin.
Privat och insynsskyddat läge i den syd-västra utkanten av området med bad- och båtliv, skolor, affärer och kommunikationer inom bekvämt promenadavstånd.

Rum:
6 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
135 kvm
Tomtarea:
172 kvm
Byggår: 1974
Interiör:

Entréplan:
Överbyggnad / skärmtak vid entrétrappan.
Välkomnande entréhall med stilrent och praktiskt klinkergolv med golvvärme. Garderobsutrymmen bakom skjutdörrar.

Ljust och luftigt vardagsrum med en härlig gjutjärns-braskamin i dansk design, Morse, stora fönsterpartier och glasad altandörr mot solterrassen / trädgården i skönt, insynsskyddat västerläge.

Det trivsamma köket, utbyggt i vinkel år 2009, ligger i anslutning till vardagsrummet.
Effektiva, funktionella förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. Vitmålade kökssnickerier och utrustning bestående av; spis med spishäll, fläkt, kyl, frys, inbyggd diskmaskin -14 och microvågsugn - 09. Från matplatsen i köket når man via skjutdörrsparti solterrassen.

I direkt anslutning till köket ligger ett litet arbetsrum med väggfast inredning i form av hyllor och bordskiva.

Tvättstugan har klinkergolv och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare -15, tvättho och varmvattenberedare - 09.
På detta plan finns även ett wc-rum.

Enhetligt ekparkettgolv i vardagsrum, kök och hall.

Övre plan:
Trappan med ny handledare och nya trappsteg leder oss upp till övre plan.
Övre hallen är möblerbar och har ett nytt gavelfönster i söder, öppningsbart takfönster,  3-4 garderober samt parkettgolv.

På detta plan finns fyra sovrum varav ett med parkettgolv och utgång till stor balkong i väster. Balkongen är nybyggd år 2009.

Helkaklat badrum med badkar, dusch, wc, kommod med dubbla tvättställ och handdukstork. Badrummet har öppningsbar takkupol som ger ett fint ljusinsläpp.

Välkommen till en attraktiv och välplanerad bostad med ett fint läge i områdets västligaste del. I detta område bor man med närhet till det mesta och har också en ostördhet som få områden kan erbjuda.

Bilplats:
Garage i länga med plats för 1 bil. P-plats för övriga bilar samt gäst-parkering finns vid garagen.
Internet:
Bredbandsanslutning via fiber. Fiberanslutning 100 Mbit/s upp/ned samt anslutning av fast telefoni. Går att utöka anslutningshastigheten till 1000 Mbit/s. Installatör/operatör är Ownit som samarbetar med kabel-TV bolaget Canal Digital. Fiberanslutningen är oberoende, dvs det finns möjlighet att ansluta sig till annan leverantör om så önskas.
Övrigt:

Papptaket och kupolerna på huset byttes 2006 liksom papp på förrådet.
Markiser. Skjutdörr mellan vardagsrum och kök.
Fasadpanel, större delen, östersidan byttes 2015, hela västersidan 2009.
Gavelfönster 2009. Radiatorer byttes 2004.
Tillbyggnad kök samt ny balkong 2009.
Braskamin installerades 2014.
Ny fasad på förrådet 2014.
Fönster byttes 2003, övre plan och 2009 nedre plan.

Tomt:

Tomtarea 172 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med atriumgård. Stora härliga lekytor, som sköts av föreningen, i direkt anslutning till tomten.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plan
Byggnadsår:
1974
Grund:
Kryprumsgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä, puts
Takbeklädnad:
Papp, omlagt 2006
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
3-glasfönster, något 2-glas
Ventilation:
Självdrag
Larm:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Övrigt:
Fönster byttes på övre plan 2003. Radiatorer byttes 2005-2007. Papptak, plåtar och kupoler byttes 2006, papp byttes även på förrådet 2006. 2009 byttes västerfasaden, nya fönster och altandörr nedre plan, klinkergolv med golvvärme installerades vid entrèn, köket byggdes till, balkongen byggdes om och gavelfönster monterades på övre plan. Braskamin installerades 2014 och fasaden på förrådet byttes samma år. Fasadpanelen, större delen, på entrésidan byttes 2015 Ny fasad på förrådet 2014. Tillbyggnad kök ca.8 kvm år 2009. Gavelfönster 2009.
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el (oljefyllda radiatorer).

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Lindås 1:404
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Lindås GA:9, Göteborg Lindås S:1
Planbestämmelser: Stadsplan (1971-01-13)

Hovås Fasanstig 13

Väldisponerad villa i tilltalande arkitektur, ritad av Jan Moeschlin och uppförd år 1993. Vardagsrum med skön volym och hela fem sovrum. Lugnt, privat läge nära havet i slutet av en liten återvändsgata, med fin utsikt över grönskande natur och en glimt av Askimsviken.

Rum:
6 rum, varav 5 sovrum.
Boarea:
190 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
725 kvm
Byggår: 1993
Interiör:

Entréplan;
Härligt rymlig och välkomnande entréhall med ett fint ljusföde genom de stora fönsterpartierna och genom den öppenhet entresolvåningen ger.
Två av villans fem sovrum finns på detta plan, varav det större sov/allrummet är inrett med pentry. Från det andra, helt nyrenoverade sovrummet, finns utgång till trädgården.
Välinredd tvättstuga, renoverad år 2015 och utrustad med tvättmaskin och torktumlare (Miele), samt torkskåp. Gott om skåpsutrymmen och arbetsytor, här finns även utgång till trädgården via bred, tvådelad “stalldörr”.
Förrådsrum/groventré med bra förvaringsutrymmen.
Badrum, som renoverades år 2015 i charmfull, gammaldags stil, utrustat med badkar och tvättställ i kommod.
Övre plan;
Ljus luftig övre hall/allrum med förbindelse till balkongen via “bro”.
Vardagsrum med fantastisk volym, takhöjd upp till nock och dekorativa takbjälkar.
I vardagsrummet finns öppen spis i snyggt rundad form, stora fönster- och dörrpartier ut mot solterrassen och glasade pardörrar mot terrassens skyddade atriumdel.
Här kan vi njuta av solen från tidig morgon till sen kväll och av den fina utsikten över grönskande omgivningar och en glimt av Askimsviken.
I öppen planlösning med vardagsrummet finns det smakfulla och stilrena Puustelliköket från år 2011 med granitbänkar och snickerier i grått och vitt.
Köket är utrustat med kyl, frys, hällspis, spisfläkt, microugn och diskmaskin.
Ryggåstaket i köket ger en skön känsla av ljus och rymd, här har vi också en fin vy över Askimsviken.
Tre sovrum finner vi på detta plan, från det större av dessa finns utgång till solterrassen via pardörrar. En rymlig klädkammare finns också i detta sovrum.
Badrummet, med dekorativt runt fönster och väl tilltagen duschplats, renoverades år 2011.
Vinden och det stora förrådet på entréplan erbjuder bra förvaringsutrymmen.

Bilplats:
Carport.
Tomt:

Tomtarea 725 m² (friköpt). Lättskött natur/trädgårdstomt

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Sluttningsvilla
Byggnadsår:
1993
Yttervägg:
Betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Bandfalsad plåt
Hängrännor:
Plåtisol
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Självdrag
Larm:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärme

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hovås 3:488
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp

Tallboängen 25

Ett mycket bekvämt boende i ett plan, med lättskött trädgårdstomt och dubbelgarage. Stram och funktionell sextiotalsarkitektur med tilltalande planlösning. Centralt läge i eftertraktat område med golfbana, hav, skolor och kommunikationer inom bekvämt avstånd.

Rum:
5 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
137 kvm
Tomtarea:
497 kvm
Byggår: 1969
Interiör:

Välkomnande entréhall med dekorativt stengolv i klassisk sextiotalsdesign. Glasdörrar leder in till vardagsrum liksom in till köket. I entréhallen finns en klädkammare och ett gäst-wc.

Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier i söder och utgång till solterrass, delvis under tak, och trädgård. Vackert ekparkettgolv.
I anslutning till vardagsrummet finns ett bibliotek/sovrum, även här är golvmaterialet ekparkett.

Trevligt kök med härlig matplats vid fönstret. Kökssnickerier i trä, gott om skåp och ljust kakel över bänkskivor / arbetsytor. Köksutrustning bestående av spis, fläkt, diskmaskin -13, kyl, frys.

Tre trivsamma sovrum med bra garderobsutrymmen, i det större sovrummet finns utgång till den mysiga trädgården.

Helkaklat badrum med badkar, wc, bidé, 2 st handfat med underskåp samt
2 st fönster.
Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin - 2012, äldre torkskåp , tvättho och bra skåpsutrymmen.
Bastu liksom kaklad dusch finns i direkt anslutning till tvättstugan.
Gäst-wc finner vi vid entréhallen.
Vindsutrymmet (delvis golvat) och dubbelgaraget erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Välkommen till ett bekvämt och välplanerat boende, allt i ett plan, liten trädgård och dubbelgarage.

Bilplats:
Garage ( ca. 37 kvm ) med plats för 2 bilar. Garagetaket lades om 2013.
TV:
TV-antenn.
Övrigt:

Markiser utanför vardagsrummet i söder.

Tomt:

Tomtarea 497 m² (friköpt). Tomten: Härlig, insynsskyddad trädgårdstomt med bärbuskar och fruktträd.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan i vinkel
Byggnadsår:
1969
Grund:
Krypgrund och platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong + trä
Fasad:
Tegel + trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
Kopplade fönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hult 31:73
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Tillträde
Rättigheter-last: Officialservitut Tillträde
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hult GA:5

Dan Broströms Väg 2

Välkommen till Särön och ett bekvämt och barnvänligt boende på ett plan i välrenoverad villa, disponerad som generationsboende om totalt 193 kvm fördelat på 140 kvm resp. 53 kvm, som enkelt kan återställas till en bostad. Hyresintäkt 2015 för lilla lgh 7 900:-/månad. Dessutom finns vidbyggd garagebyggnad om 45 kvm inredd som förråd och gästhus/kontor. Eftertraktad miljö och idylliska omgivningar med Särö Västerskog, havet, trevliga restauranger, tennis- och golfbanor inom bekvämt promenadavstånd.

Rum:
6 rum, varav 4-5 sovrum.
Boarea:
193 kvm
Tomtarea:
1 683 kvm
Byggår: 1985
Interiör:

Lägenhet 1, 140 kvm.

Via den härliga terrassen om ca 30 kvm med ett gott sydostläge når vi bostadens entré. Här välkomnas vi av en ljus och rymlig entréhall i öppen planlösning med det trevliga vardagsrummet och det välutrustade köket.

Smakfullt klinkergolv som övergår i en nyinlagd ekparkett. I anslutning till hallen finns ett fräscht, helkaklat toalettrum och en klädkammare.

Vardagsrummet med sitt stora burspråk ger ett härligt ljusinsläpp och den murade öppna spisen, med värmeåtervinning, förgyller mörka höst- och vinterkvällar.

Köket, från Kvänum, är komplett utrustat med gott om skåp och arbetsytor. Den maskinella utrustningen utgörs av en ILVE-spis med gasol och stekhäll, takhängd fläktkåpa, kyl och frys side-by-side med vatten och ismaskin samt inbyggd mikro. Allt i rostfritt. Diskmaskinen är snyggt integrerad. Här är det extra takhöjd med frilagda takbjälkar, infälld belysning och klinkergolv.
Takfönstren tillsammans med det öppningsbara helt glasade vikdörrspartiet ger ett fantastiskt ljus och en skön kontakt med den stora solterrassen.

Solterrassen, om ca 45 kvm med eftermiddags- och kvällssol, har plats för både soffgrupp och matmöbel. Dessutom ges det möjlighet till inbjudande bad i nedfälld “hot-tub”, året runt.

I passage från entréhallen når vi de tre sovrummen, badrum samt ytterligare en klädkammare. Badrummet är elegant inrett med dubbla handfat i snygg kommod, duschplats, toalett och handduksvärmare. Infällda spotlights i tak. Helkaklat med skön golvvärme (el) under klinker.

Två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng. Ett utav dem erbjuder badrum-en-suite. Även här det mycket smakfullt inrett med handfat i kommod, duschplats, vägghängd toalett och infällda spotlights i tak. Helkaklat med golvvärme (el) under klinker.

I anslutning till hallen finns tvättstugan, med utgång till terrass. Här är det gott om plats för förvaring, arbetsbänkar och vask. Ny tvättmaskin (2016) och torktumlare (2016). Klinkergolv.

Genomgående parkett och klinkergolv.

Lägenhet 2, 53 kvm.

Ett par trappsteg upp, på husets gavel, når vi den egna entrén till denna bostad.
I hallen finns plats för ytterkläder i nisch samt plats för ytterligare förvaring i klädkammaren intill.

Mittemot finns det helt nyrenoverade badrummet (2016). Mycket smakfullt inrett och utrustat med helkaklade väggar och skön golvvärme (el) under klinker. Duschplats, handfat i kommod, vägghängd toalett och tvättmaskin. Infällda spotlights i tak.

Intill badrummet finns sovrummet, med plats för dubbelsäng. Förvaring i två inbyggda garderober.

Från hallen kommer vi in i vardagsrum med matplats i vinkel och med arbetskök i öppen planlösning. Köksdelen, med luckor i vitt och arbetsbänkar i mörkt grått är utrustat med hällspis, fläktkåpa samt kyl/frys. Vardagsrummet har, via pardörrar utgång till en härlig terrass, delvis skyddad under tak.

Ny ekparkett i hela lägenheten.

Bostäderna kan enkelt slås samman. Se förslag till alternativ planlösning.

Parkering för 5-6 bilar samt vidbyggt garage. Garaget är eluppvärmt och används idag som förråd och gästlägenhet/kontor.

Tomt:

Barnvänlig och lättskött trädgårdstomt om 1 683 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Enplansvilla med vidbyggt garage
Byggnadsår:
1985
Yttervägg:
Betong
Grund:
Pålad torpargrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Övrigt:
Direktverkande el i garagebyggnad.
Uppvärmningssystem:
Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme.
Panna:
2009

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Särö 1:486
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Särö GA:5
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1981-03-12)

Värslevägen 27

En ljus, fräsch och välskött lägenhet med ett av områdets bästa lägen i den södra utkanten. Omdisponerat kök, stamrenoverade våtutrymmen och utbyggd balkong. Utsikt över natur och grönska. Lugnt och eftertraktat område med närhet till havet, skolor, dagis, restaurang, bageri, vårdcentral och med goda kommunikationer till Göteborg.

Rum:
4 rum och kök, varav 3 sovrum.
Boarea:
93 kvm
Våning:
2 av 3
Byggår: 1965
Interiör:

Välkommen till denna trivsamma 4:a med ett av de bästa lägena i föreningen, längst söderut i området.
Entréhall med klädkammare för ytterkläder mm.

Ljust och härligt vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som för matsalsmöbel. Stort fönsterparti åt väster.

Kök med matplats. Köket renoverades -01-02. Ny köksinredning i form av; vita målade kökssnickerier med metallhandtag och flera vitrinskåp. Ljust kakel över bra arbetsbänkar. Utrustningen består av; Spis, fläkt, kyl/frys, microvågsugn.

Tre sovrum, varav ett med flera garderober samt utgång till utbyggd balkong med morgonsol. Separat klädkammare finns i anslutning till de övriga sovrummen.

Helkaklat duschrum med stor dusch, wc, handfat med underskåp, spegelskåp samt handdukstork. Vitt väggkakel och grått klinkergolv. Stamrenoverades 2008.

Tvättstuga/wc stamrenoverades 2008. Här finns wc, handfat med underskåp samt spegelskåp. Tvättmaskin. Ljust målade väggar och grått klinkergolv. Fönster.

Säkringsskåpet byttes i samband med stamrenoveringen.
Fina parkettgolv i hela lägenheten.Fiber indraget i alla lägenheter.
Hela lägenheten omtapetserades 2001-02.
Inre fond finns kvar.

Balkong/terrass:
Härlig balkong med morgonsol och utsikt över den fina gården och omgivningarna.
Bilplats:
27 garageplatser. Går att hyra för 425 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats. Går att hyra för 100 kr/mån. P-platser, garage och MC-förråd finns att hyra via expeditionen.
TV:
Ansluten till kabelnät. Leverantör :Comhem, ingår i avgiften.
Internet:
Telia har installerat en fiberkabel i varje lägenhet för digital-TV, bredband och telefoni. Ett grundpaket av digital-TV ingår utan avgift. Mot tilläggsavgift kan Telia tillhandahålla fler TV-kanaler, bredband och telefoni.
Övriga utrymmen:
Det finns cykelförråd, förråd ca. 9 kvm, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Byggnadsår:
1965
Ventilation:
Självdrag

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Askim

Förening

Namn:
Brf Askim Stom

Örsviksvägen 61

Högt och fritt belägen arkitektritad villa, uppförd 2001, med strålande utsikt över havet och Örsviken.
Ett mycket trevligt och lättskött boende med ett av de bästa lägena i området. Lugn återvändsgata i en naturskön miljö. Här kan man njuta av kvällssolens sista strålar. Dubbelgarage. Omedelbar närhet till bad och båtliv.

Rum:
6 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
125 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
1 445 kvm
Byggår: 2001
Interiör:

Välkommen till denna arkitektritade, av C. Nordstrand, enplansvilla.
Ljus entréhall med klinkergolv och skön golvvärme.

Härligt vardagsrum med ryggåstak, stora fönsterpartier och utgång till solaltan i väster med strålande utsiktsläge över havet och Örsviken i sin helhet. Den murade braskaminen i vardagsrummet ger skön atmosfär. Bibliotek / tv-rum ligger i direkt anslutning till vardagsrummet.

Ljust Lidhultskök med eklister-/snickerier och stålhandtag. Matplats med vacker utsikt över Örsviken. Kakel i dova färger över diskbänk och över massiva träbänkskivor. Utrustning betående av; spishäll, fläkt, ugn i arbetshöjd, kyl, frys, integrerad diskmaskin, microvågsugn.

Fyra sovrum / alt. tre sovrum och ett arbetsrum. Ett av sovrummen har stor garderobsförvaring, eget badrum och utgång till altanen i väster.
Tre av sovrummen har fönster i två väderstreck.

Helkaklat badrum med badkar, wc, bidé, tvättställ med underskåp och spegelskåp. Klinkergolv med behaglig golvvärme.

Helkaklat duschrum med dusch, wc, tvättställ med underskåp, samt spegelskåp. Klinkergolv med golvvärme.

Tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp, tvättho med tvättbänk (mangel ingår ej). Utgång till garaget direkt från tvättstugan.

Dubbelgarage med förråd. Bergvärmepumpen finns i garaget.
Förrådsrum/arbetsrum på vindsplan ovan garaget, med fönster åt söder, detta utrymme når vi via bekväm trappa.

Ett härligt hus med stor potential. Ryggåstaket i de flesta rummen ger trivsam rymd och god atmosfär. Ett av de absolut bästa lägena i Örsviken och med en fantastisk utsikt över havet och Örsviken. Här kan man njuta av solens sista strålar.

Bilplats:
Garage om ca 40 m² med plats för 2 bilar. P-plats på gårdsplanen för ytterligare 2-3 bilar.
TV:
Antennförening med 13 kanaler.
Internet:
ADSL.
Tomt:

Tomtarea 1 445 m² (friköpt). Tomten: Högt belägen naturtomt / bergstomt med strålande havsutsikt.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan i vinkel
Byggnadsår:
2001
Grund:
Kryprumsgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Tegel och trä
Takbeklädnad:
Bandfalsad plåt
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
3-glasfönster, isolerglas
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Murstock:
Murad skorsten
Larm:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Larm:
Sector Alarm
Övrigt:
Garage och därpå liggande förråd har oljebaserade elektriska element. Jordfelsbrytare är installerad.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme 2001. Golvvärme i hela huset. Garage och stort förråd däröver har oljebaserade elektriska element.

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Spårhaga 1:71
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Vattenledning
Rättigheter-last: Officialservitut Vatten och Avloppsledning
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Spårhaga GA:3, Kungsbacka Spårhaga GA:6
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1986-01-29)

Ugglegården 14

Underbart belägen våning med havsnära läge vid Brottkärrs hamn och Amundöarna. Flödande ljust i nyskick, mycket välplanerad och kvadratsmart med två sköna balkonger och havsutsikt.  Hiss.
Ett skuldfritt bekvämt boende där parkering, värme, vatten och bredband ingår i den låga månadsavgiften!

Rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
68 kvm
Våning:
2 av 3
Hiss:
Hiss finns.
Byggår: 2014
Interiör:

Via prydlig stensatt trädgårdsgång kommer vi in i husets gemensamma entré där denna lägenhet är belägen en trappa upp, hiss finns.

Inbjudande entréhall med flödande dagsljus från två håll. Praktiskt snyggt klinkergolv och infällda spotlights i taket. Plats för ytterkläderna i en inredd platsbyggd skjutdörrsgarderob. 

I anslutning till hallen finns lägenhetens badrum. Smakfullt helkaklat med klinker på golv och utrustat med duschplats bakom praktiskt svängbara dörrar, handfat i snygg vit kommod och wc. Dessutom tvättmaskin och torktumlare, under arbetsbänk och linneförvaring. Infällda spotlights i taket.

Från hallen når vi det härliga vardagsrummet med kök och matplats i öppen planlösning. Stora fönsterpartier och utgång till den trevliga balkongen, med havsutsikt och kvällssol.
Här finns det gott om plats för att njuta av sköna sommarkvällar

Vardagsrum och kök är naturligt avdelat med en dekorativ och praktisk köksö emellan. Köksdelen, med luckor i vitt och kakel som stänkskydd, har arbetsbänkar och köksö i granit. Infällda spotlights i taket. Köksön erbjuder förvaringsmöjligheter. Köket är komplett utrustat med inbyggnadsugnar (mikro och varmluft), induktionshäll, fläktkåpa, kyl, frys och diskmaskin. Allt i rostfritt.

Från hallen når vi även de två sovrummen om ca 12 respektive ca 8 kvm. Utmärkta förvaringsmöjligheter i ett flertal garderober. Det större sovrummet har utgång till en underbar balkong, med gott söderläge.

Lägenheten är i nyskick med härlig volym, 2,50 m till tak, genomgående vitmålade väggar med ekparketter och klinker på golv, listverk i ek och vitt samt vita innerdörrar. Skön vattenburen golvvärme i hela lägenheten.

Balkong/terrass:
Två balkonger.
Bilplats:
1 parkeringsplats, ingår i månadsavgiften.
Internet:
TV, bredband och telefoni ingår i månadsavgiften.
Övriga utrymmen:
Det finns cykelförråd och källarförråd.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadsår:
2014

Förening

Namn:
Brf Brottkärrs Havssida

Sisjövägen 557

Ett trivsamt och välbeläget radhus med bl.a fyra sovrum, två helkaklade badrum och burspråk i kök samt en stor solterrass med härlig kvällssol. Barnvänligt område nära Sisjöns affärscentrum med butiker av olika slag. Nära skolor, goda kommunikationer, fin natur och vackra promenadstråk runt badsjöar.

Rum:
6 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
117 kvm
Biarea:
60 kvm
Tomtarea:
104 kvm
Byggår: 1978
Interiör:

Trivsamt och välbeläget radhus, om totalt 177 kvm, med burspråk i köket och en stor härlig solterrass om 36 kvm i nordväst.
Entréplan:
Vid entrén finns en stilren skjutdörrsgarderob med gott om plats för ytterkläder samt praktiskt klinkergolv. Bred, välkomnande öppning in mot köket. Vitmålad trappa.

Köket har vita köksluckor med metallbeslag, dekorativt kakel och belysning över massiv träbänkskiva. Maskinutrustning bestående av; spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggd microvågsugn, hel kyl, hel frys och diskmaskin.
Trevlig matplats vid litet burspråk i söder. Spotlights. Laserat träinnertak.
I anslutning till köket ligger grovköket med tvättmaskin-12, torkskåp, tvättho samt varmvattenberedare-10.

Vardagsrummet har ljusa målade väggar, parkettgolv och utgång till den stora, härliga solterrassen med kvällssol. I vardagsrummet finns plats för såväl soffgrupp som för matsalsmöbel.

I anslutning till hallen ligger ett fräscht duschrum/wc-rum, som renoverades 2005. Helkaklat med vitt kakel och ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Dusch, wc, tvättställ, handdukstork och spotlights.
Parkett i hela entréplanet.

Övre plan:
Övre hall med lucka till stor vind med plats för bra förvaring. Fyra trivsamma sovrum varav ett med stor spegelskjutdörrsgarderob. Parkett i hela övre plan.

Helkaklat badrum, renoverat 2011 med vitt kakel och grå klinker med skön golvvärme. Något större badrum än standardutförandet. Vardagslyx i form av ett bubbelbadkar, wc, handfat med underskåp och spotlights.

Källarplan:
Nedre hall, skafferi/ventilerad matkällare, kontorsrum, verkstadsrum och ett stort allrum med två små fönster.
Innertak och allmogedörrar i furu i hela källarplan.

Välkomna till detta trivsamma radhus i barnvänligt område med närhet till Sisjöns naturområde med badsjö. Gångavstånd till Sisjöns affärscentrum med flertalet olika affärer, restauranger, banker etc. Flera skolor och förskolor ligger i närheten liksom bra kommunikationer till Göteborg.

Bilplats:
Garage i länga med plats för 1 bil.
TV:
Ansluten till kabelnät. Leverantör Com Hem
Internet:
Bredband. Fiber installerad. 100 Mbit/s. Samfälligheten har avtal med Ownit.se www.sisjon.se
Övrigt:

Markis vid uteplats på trädgårdssidan.

Tomt:

Tomtarea 104 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1978
Grund:
Källargrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä + betong
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor- omlagt 2012
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el samt luft/luftvärmepump - 2014.

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Kobbegården 6:699
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kobbegården GA:16
Planbestämmelser: Stadsplan (1976-05-07)

Smedvägen 15

Stilrent sextiotal med inspiration av Frank Lloyd Wright. Väl tilltagna sällskapsytor och ett högt västerläge med underbar utsikt över Askimsviken. Vacker och lättskött natur/trädgårdstomt med sköna solterrasser, planteringar, berghällar och gräsytor.

Rum:
6 rum, varav 4-5 sovrum.
Boarea:
280 kvm
Biarea:
54 kvm
Tomtarea:
1 387 kvm
Byggår: 1962
Interiör:

Entréplan;
Rejält hallrum med fönsterparti från golv till tak, klassiskt stengolv och behaglig, vattenburen golvvärme.
På detta plan finner vi allrum/gästrum med bra volym, badrum med bastu, tvättstuga med tvättnedkast, torkrum och riktigt bra förrådsutrymmen.
Inbjudande vinkällare med dekorativ bergsvägg.
Övre plan;
Via trappa i snygg design når vi övre plan och vardagsrummet i etage, med öppen spis i härlig sextiotalsstil, stora fönsterpartier och vidsträckt utsikt över Askimsviken.
l anslutning till vardagsrummet finns den ljusa, luftiga matsalen och härifrån, via stort skjutdörrsparti, når vi solterrassen med perfekt läge för kvällssol och underbar utsikt över viken.
Det platsbyggda köket (Zenus, Ballingslöv) är ritat av Jonas Lindvall med snickerier i valnöt och bänkskivor i Corian.
En väl tilltagen frukostbalkong med bästa läge för morgonsolen finns i anslutning till kök och matplats.
Den bekvämt avskilda sovrumsavdelningen når vi via en ljus, rymlig passage med gott om garderobsutrymmen, invid passage och vardagsrum finns utgång till en skyddad, stensatt solterrass.
Tre trivsamma sovrum, varav det större av dessa enkelt kan omdisponeras till två.
Smakfullt inrett badrum, samt separat toalettrum.

Bilplats:
Garage
Tomt:

Tomtarea 1 387 m² (friköpt). Vacker natur/trädgårdtomt med stora solterrasser och ljuvlig utsikt över Askimsviken.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Sluttningsvilla
Byggnadsår:
1962
Yttervägg:
Betong
Grund:
Krypgrund och platta på mark
Stomme:
Betong och trä
Bjälklag:
Betong och trä
Fasad:
Tegel och trä
Takbeklädnad:
Papp, omlagt år 2014
Hängrännor:
Koppar
Fönster:
Kopplade och isolerglas, fönsterbågar i teak
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Panna:
2002

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hovås 3:373
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Väg
Rättigheter-last: Avtalsservitut Väg
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Avtalsservitut Väg

Valebergsvägen 320

Högt, fritt västerläge, magnifik havsutsikt och pool. Välrenoverad villa, om totalt 180 kvm, med ljus, öppen planlösning och en sällskapsavdelning i etage med fantastisk volym.
Ljuvligt lugnt och rofyllt läge på återvändsgata nära skolor, Kungsportens affärscentrum, fina naturområden, samt havet, med bad- och båtliv.

Rum:
5 rum, varav 2-3 sovrum.
Boarea:
170 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
981 kvm
Byggår: 1980
Interiör:

Entréplan;
Redan i den välkomnande entréhallen möts vi av den underbara utsikten över havet och Killingsholmen, med den inbjudande poolen i förgrunden.
Fantastiskt ljust och luftigt vardagsrum med kyrkåstak och stora fönsterpartier som ger skön volym.
Rymlig matsal i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
Siematic-kök i stilren design, med vita snickerier och dekorativ köksö i rostfritt.
Köket är utrustat med hällspis, inbyggnadsugnar och diskmaskin (Miele) samt kyl och frys med ismaskin (Amana) och spiskåpa.
Allrum, även detta i helt öppen planlösning med övriga sällskapsrum, här finns möjlighet att ändra planlösningen för de som önskar ytterligare ett sovrum.
Från vardagsrummet, matsalen och allrummet finns utgång, via glasade pardörrar, till terrasser, pool och trädgård.
Två sovrum finner vi också på detta plan, från det större av dessa finns direktingång till det fräscha, smakfullt inredda badrummet med kakel och klinker i vitt och grått, snyggt rundad duschplats och dubbla handfat.
I anslutning till entréhallen finns även ett helkaklat toalettrum.
Genomgående vacker, nyslipad askparkett i sällskapsrum, sovrum och kök.
Nedre plan;
Via trappa med vackert rundat glasparti når vi det ljusa allrummet/gästrummet på nedre plan, med utgång till terrass och trädgård.
Här finns också ett stort badrum/relax, helkaklat och klinkergolv, med bl.a. duschplats och bastu.
Väldisponerad tvättstuga, utrustad med tvättmaskin och torktumlare, utgång till terrass finns även härifrån. Bra arbetsytor och förvaringsutrymmen, dessutom finns en klädkammare intill.
Från detta plan finns bekväm direktingång till det rejäla dubbelgaraget med elmanövrerad port.

Bilplats:
Dubbelgarage med elmanövrerad port.
Tomt:

Tomtarea 981 m² (friköpt). Vacker, välanlagd trädgårdstomt med fina planteringar, stenläggningar, solterrasser och uteplatser. Swimmingpool och välutrustat utekök med bl.a. kyl, samt gas- och elspis med ugn.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1- plansvilla med sluttningsvåning
Byggnadsår:
1980
Yttervägg:
Betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Betong och trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Tegel och trä
Takbeklädnad:
Glaserat tegel
Hängrännor:
Galvaniserad målad plåt
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Mekanisk
Larm:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Luftvärmepump och direktverkande el

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Lindås 365:4
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Badplats; Officialservitut Gångväg
Planbestämmelser: Stadsplan (1971-01-13)

Brottkärrsvägen 32

Charmig enplansvilla på vacker tomt, med liten havsglimt, i centrala Brottkärr. Promenadavstånd till fina bad vid Amundön och T-bryggan, båtliv vid Amundö Marina, tennis, vackra naturområden, skolor och den växande småstadsmiljön i “Nya Hovås” .

Rum:
4 rum (kan göras om till 5 rum), varav 2-3 sovrum.
Boarea:
116 kvm
Biarea:
8 kvm
Tomtarea:
1 259 kvm
Byggår: 1946
Interiör:

Ljus, trivsam entréhall med tåligt och praktiskt klinkergolv.
Inbjudande vardagsrum med riktigt bra volym, här, liksom i alla övriga rum, är golvmaterialet ekparkett.
Braskaminen ger skön atmosfär, liksom det stora fönsterpartiet mot den vackra trädgården.
Via bred dörröppning med skjutdörrsparti når vi biblioteket/sovrummet, i anslutning till vardagsrummet.
I öppen planlösning med köket finns den ljusa, trevliga matsalen, med gott om plats för stort umgänge. Från matsalen har vi en fin vy över omgivningarna med en liten glimt av havet och Lilla Amundön.
Från köket (renoveringsbehov) finns utgång till solterrass med söderläge och till trädgård.
Tvättstugan, utrustad med tvättmaskin, är bekvämt placerad invid köket.
I passagen mellan matsal och sovrum finns utgång till en stensatt solterrass med skönt västerläge.
Ett sovrum, samt en mindre kammare.
I denna avdelning finner vi också ett badrum, i behov av renovering.
Förutom badrum finns toalett/duschrum i anslutning till entréhallen.

Tomt:

Tomtarea 1 259 m² (friköpt). Trädgårds/naturtomt med fint, insynsskyddat syd/västläge.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1946
Yttervägg:
Betong
Grund:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Plåt
Hängrännor:
Plåtisol
Fönster:
Kopplade fönster och isolerglas
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el, oljefyllda radiatorer

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Brottkärr 67:1
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Rättigheter-last: Avtalsservitut Kraftledning Mm; Avtalsservitut Ledning; Avtalsservitut Väg Mm; Ledningsrätt Avlopp
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Avtalsservitut Kraftledning Mm, Avtalsservitut Väg Mm, Avtalsservitut Ledning
Planbestämmelser: Detaljplan (2003-02-27)

Rävstigen 9

Rymlig, välrenoverad villa, om totalt 344 kvm, uppförd 1969 i karaktäristiskt stram och stilren sextiotalsarkitektur. Högt, ljust och ostört läge på grönskande, insynsskyddad trädgårds/naturtomt med fina gatstensbeläggningar och solterrasser på lugn liten återvändsgata. Bekväm närhet till hav, golf, skolor och det expansiva “Nya Hovås” med spännande butiker och restauranger.

Rum:
7 rum, varav 5 sovrum.
Boarea:
177 kvm
Biarea:
167 kvm
Tomtarea:
1 464 kvm
Byggår: 1969
Interiör:

Entréplan;
Via dekorativt gatstensbelagd gång når vi den bekvämt breda och välkomnande entrétrappan och den ljusa, rymliga entréhallen med vackert golv i kalksten och mycket bra utrymmen för klädförvaring bakom spegeldörrar. Vi möts redan i hallen av ljusflödet från vardagsrummets stora skjutdörrsparti och en vy över den grönskande trädgården.
Fantastiskt ljust och luftigt vardagsrum med underbar volym, rejäl öppen spis i stram design och stora fönster- och dörrpartier mot sköna solterrasser.
Golvmaterial i vackert oljad, fiskbensmönstrad ekparkett.
Den inbjudande matsalsdelen är i öppen planlösning med vardagsrummet, angränsande till det stora, funktionellt och smakfullt inredda köket, som renoverades år 2013 med vackra och praktiska detaljer bevarade, såsom t.e.x. fönsterbänkar i marmor och sopnedkast.
Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin och spisfläkt från år 2013, samt hällspis.
På entréplanet finns också tre ljusa, trivsamma sovrum, det större av dessa har badrum “en suite”. Badrummet är helkaklat med klinkergolv och behaglig golvvärme. Här finns två avdelningar med skjutdörr i frostat glas emellan, i den ena delen finns gästwc och handfat, i den privata badrumsdelen finns duschplats, dubbla handfat, wc och tvättnedkast.
Gott om garderobsutrymmen, dessutom finns klädkammare i anslutning till sovrummen.
Från passagen mellan sovrummen finns praktisk direkt access till det rymliga dubbelgaraget.
Genomgående oljad ekparkett i sovrum, kök och sällskapsrum.
Nedre plan;
Via trappa i stilren sextiotalsdesign, med steg i kalksten, når vi allrummet.
Även här finns öppen spis och härliga ytor som lämpar sig perfekt som lek- eller biorum. Härifrån når vi också en stenlagd solterrass, med gott, skyddat söderläge och öppen spis.
Ytterligare två, av villans fem sovrum, finns på detta plan.
Fina, oljade parkettgolv i nedre hallen, allrummet och sovrummen.
Relaxavdelning med hörnbadkar och bastu, finner vi också här, samt separat toalettrum.
Välutrustad tvättstuga, med tvättmaskin och torktumlare från 2013, samt torkskåp, även från tvättstugan finns utgång till terrass och trädgård.
Ett rymligt hobby/förrådsrum, samt ett teknikrum/förråd med utgång till altanen.

Tomt:

Tomtarea 1 464 m² (friköpt). Grönskande trädgårds/naturtomt, med högt, ljust söderläge, fina solterrasser och stenläggningar.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1- plansvilla med sluttningsvåning
Byggnadsår:
1969
Yttervägg:
Betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Betong och trä
Bjälklag:
Betong och trä
Fasad:
Tegel och trä
Takbeklädnad:
Papp
Hängrännor:
Koppar
Fönster:
Kopplade fönster och isolerglas
Ventilation:
Självdrag
Larm:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Panna:
2001

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hovås 1:220
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Rättigheter-last: Avtalsservitut Ledning
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Nyttjanderätt Tele, Avtalsservitut Ledning

Fjordvägen 6b

Villa Viktorshill, en sagolikt vacker sekelskiftesvilla i ljuvlig nationalromantisk arkitektur med många charmfulla och välbevarade detaljer. Ljusa, luftiga sällskapsrum med härlig volym, kakelugnar och stora fönsterpartier. Fridfullt och idylliskt läge på avstyckningsbar parktomt, om 2 582 kvm, nära golf, bad och båtliv.

Rum:
9 rum, varav 6 sovrum.
Boarea:
221 kvm
Biarea:
142 kvm
Tomtarea:
2 582 kvm
Byggår: 1905
Interiör:

Entréplan;
Välkomnande entré med vackra pardörrar mellan yttre och inre hallrum. Rejält kapprum med praktiska inbyggda “galosch-hyllor”. Takhöjden på detta våningsplan, om c:a 3 m, ger härlig volym.
Ljust, luftigt vardagsrum med ett rikligt flöde av ljus genom de stora fönsterpartierna och burspråket. Här finner vi en av husets fyra fina kakelugnar.
I det inbjudande och charmiga “verandarummet” finns också stora, spröjsade fönsterpartier.
Härligt rymlig matsal med glasade pardörrar mot den sköna solterrassen och trädgården. Även här finns en vacker kakelugn.
Via serveringsrummet, med skåp och hyllor från golv till tak, når vi köket, här finns gott om plats för trivsam samvaro.
I anslutning till köket finns köksentrén, där vi också finner det väl tilltagna skafferiet.
Ett av villans sex sovrum finns på detta plan, samt ett toalettrum.

Övre plan;
Från den övre hallen finns utgång till balkongen, varifrån vi kan skymta en glimt av Askimsviken.
Hela fem sovrum finns här, varav ett med platsbyggda bokhyllor, som idag används som bibliotek/tv-rum.
I två av dessa sovrum finns kakelugnar och den rymliga klädkammaren når vi också från två rum.
Ljust badrum med duschplats och separat toalettrum.
Via bekväm trappa når vi den stora vindsvåningen, som erbjuder riktigt bra förvaringsmöjligheter.

Källarplan;
Två allrum med bra volym, de vackra vitmålade naturstensmurarna ger trivsel och skön atmosfär.
Tvättstuga med bevarat gammalt byk-kar och extra stort badkar med plats för hela familjen!
Här finns även dusch, bastu och wc-rum.
Gott om förrådsutrymmen och pannrum.

Bilplats:
Fristående garage
Internet:
Fiberanslutning
Tomt:

Tomtarea 2 582 m² (friköpt). Ljuvligt vacker, plan parktomt. Förhandsbesked för avstyckning finns.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare och vind
Byggnadsår:
1905
Yttervägg:
Huggen sten
Grund:
Källare
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Lertegel
Hängrännor:
Plåtisol
Fönster:
Kopplade och spröjsade
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärme

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hovås 3:20
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Septictank Mm; Officialservitut Väg Vatten-Och Avloppsledning

Golfbanevägen 15

Spektakulär och nymodernistisk arkitektur, i material och med teknisk utrustning av yppersta kvalitet. Fantastiska terrasser och vacker, omsorgsfullt anlagd natur/trädgårdstomt. Ljust, attraktivt läge nära golf och hav.

Rum:
7 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
361 kvm
Biarea:
204 kvm
Tomtarea:
1 483 kvm
Byggår: 2012
Interiör:

Entréplan;
Hallrum/studio med skön volym. Smakfullt och stilrent golvmaterial i gotländsk kalksten och ekparkett. I blickfånget finns poolen, bakom glas och i detta rymliga rum finns gott om plats för sittgrupper. Den öppna spisen är svagt rundad, liksom flera vägg- och glaspartier.
Här finns dessutom en väl tilltagen träningsstudio i öppen planlösning.
Två sovrum, med golvmaterial i massiv ek, ett helkaklat badrum, med duschplats och dubbla handfat, samt gäst-wc.
I tvättstugan, utrustad med tvättmaskin och torktumlare (Miele) finns mycket goda förvaringsutrymmen och arbetsytor.
Härifrån når vi teknikrummet, som har direkt förbindelse med garaget.
Vi når även garaget, via sluss, från entréhallen.
Övre plan;
Ljust och elegant inrett vardagsrum med golvmaterial i kalksten, en härlig rymd och underbart ljusflöde från de stora fönster- och dörrpartierna mot terrass och trädgård.
Även här finns en öppen spis i mjukt rundad form.
Spisen är placerad på ett sätt som gör den möjlig att se genom glasruta även från bastu och poolrum.
I öppen planlösning finns det exklusiva Siematic-köket, med Miele- och Gaggenaumaskiner, däribland vinkyl. Vita snickerier och bänkskivor i ljus granit.
Vi når den härliga terrassen, med badtunna, även ifrån köket.
Bakom glasvägg finns poolrummet, med pool i rundad linje, som följer det magnifika fönsterpartiet. Poolen är utrustad med höj- och sänkbar glasbotten för reglering av vattendjupet.
Här finns också bastu, samt wc/dushutrymmen.
På detta plan finner vi ytterligare två sovrum och badrum, utrustat med badkar och dusch.
Penthouse, inrett som arbetsrum/allrum, med utgång till stor terrass med fin utsikt över omgivningarna. Härifrån ser vi också poolrummet.
Stora takfönster ger ett optimalt ljusflöde.

Bilplats:
Dubbelgarage
Tomt:

Tomtarea 1 483 m² (friköpt). Natur/trädgårdstomt med gatstensbeläggningar och planteringar

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadsår:
2012
Yttervägg:
Betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Betong
Bjälklag:
Betong och trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Papp
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeväxlare
Larm:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärme

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hovås 3:130
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Område; Avtalsservitut Villa Mm(26 st); Avtalsservitut Villa(5 st); Avtalsservitut Väg
Rättigheter-last: Avtalsservitut Ledning Mm
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Avtalsservitut Ledning Mm
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hovås S:28, Göteborg Hovås S:30, Göteborg Hovås S:4, Göteborg Hovås S:41, Göteborg Hovås S:42, Göteborg Hovås S:43, Göteborg Hovås S:44, Göteborg Hovås S:45, Göteborg Hovås S:46, Göteborg Hovås S:8. Skattetal: Mantal. 1/1000.
Planbestämmelser: Detaljplan (1990-10-30)

Fjordvägen 22

Välbyggd villa, uppförd år 1994 om totalt 409 kvm, i helt underhållsfria material och med ett fritt, privat läge intill golfbana, bad- och båtliv. Härlig volym och ett fantastiskt ljus med sällskapsrummen och köket i öppen planlösning om ca 110 kvm! Skön solterrass om ca 70 kvm i väster med sol ifrån morgon till kväll. Ett perfekt hus för den aktiva familjen som ställer stora krav på rejäla utrymmen.  Barnvänlig trädgårdstomt om 1149 kvm.

Rum:
10 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
229 kvm
Biarea:
180 kvm
Tomtarea:
1 149 kvm
Byggår: 1994
Interiör:

Övre plan;
Via den stenbelagda gången når vi in i den eleganta och öppna entréhallen, med praktiskt klinkergolv, gott om plats för ytterkläderna samt en gästtoalett.

Här möts vi av en imponerande takhöjd och en trevlig öppenhet och flödande ljus från väster.  Vardagsrum, matsal, allrum och kök om totalt ca 110 kvm!  Golv i massiv oljad ekplank i vardagsrum och matsal, klinkergolv i allrum och kök. De generöst tilltagna fönsterpartierna och det vackra burspråket ger en härlig kontakt med den stensatta solterrassen och den snyggt anlagda trädgården.

Hajompartiet från vardagsrummet och altandörren från allrummet leder oss ut till terrassen, om ca 70 kvm, med sol från morgon till kväll.

Trappan till nedre plan utgör en dekorativ avgränsning mellan matsal och allrum, med murade öppna spisar på var sida. Köksdelen, med luckor i vitlaserad ek, har gott om arbetsytor och en fin kontakt med solterrassen via stora hörnfönster. Den maskinella utrustningen utgörs av spishäll, fläktkåpa, inbyggnadsugnar samt snyggt integrerad diskmaskin, kyl och frys. Trivsam matplats för hela familjen vid söderfönster.

I den privata delen av detta våningsplan finns master bedroom med badrum en-suite, klädkammare och kontor. Dessutom en separat groventré med klädvårdsdel innehållande tvättmaskin, torkskåp och goda utrymmen för linneförvaring. Askparkett i kontor och sovrum, klinkergolv i övriga utrymmen. Hela våningsplanet har en skön vattenburen golvvärme.

Nedre plan;
Vi når det nedre våningsplanet via det övre planets allrum. Dessutom direkt access utifrån till familjens vardagsentré och ifrån garaget. Detta våningsplan innehåller förutom den generöst tilltagna entréhallen, tre rymliga sovrum, två allrum, badrum, separat dusch med bastu och toalett, vinkällare och ett stort förråd. De tre sovrummen har askparkett, övriga golv är belagda med klinker. Ett utav sovrummen lämpar sig väl för t.ex kontor med egen entré.  Från ett av allrummen finns utgång till trädgården.

Ett flertal parkeringsplatser på uppfart samt tvåbilsgarage i nedre plan.

Tomt:

Barnvänlig trädgårdstomt om 1 149 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadsår:
1994
Grund:
Ventilerad platta på mark
Stomme:
Lecasten
Bjälklag:
Leca+trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Reinzink
Hängrännor:
Reinzink
Fönster:
Isolerglasfönster - Aluminium + trä utv.
Ventilation:
Fläkt med återvinning
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Två st frånluftsvärmepumpar + direktverkande el som stöd
Panna:
1994

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hovås 2:249
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Rättigheter-last: Ledningsrätt Vatten och Avlopp; Officialservitut Va

Ugglegården 27

Takvåning med inbjudande havsnära läge och havsutsikt, strax intill Brottkärrs hamn, Stora och Lilla Amundön med sina härliga bad och strövområden. Underbar balkong med västerläge och havsutsikt. Spännande arkitektur med hög standard och fina materialval. Egen p-plats ingår i avgiften. Skuldfri förening. Inflyttning november 2015.

Rum:
4 rum och kök, varav 3 sovrum.
Boarea:
117 kvm
Våning:
3 av 3
Byggår: 2015
Interiör:

Via trevligt stensatt entré kommer vi fram till det gemensamma trapphuset, innehållande två lägenheter. Denna lägenhet är belägen en trappa upp.

Entréhallen har ett praktiskt och snyggt klinkergolv samt infällda spotlights i taket. Här finns plats för ytterkläder i en bred nisch, som kan förses med skjutdörrar. Klädkammare intill.

Från hallen når vi det ljusa och härliga vardagsrummet, trevligt vinklat, med kök och matplats i öppen planlösning om totalt ca 55 kvm. Havsutsikt och en härlig volym med ca 3 meter till tak som faller mot yttervägg i köksdelen.

Takfönster i snedtak. Stora fönsterpartier och dörr som leder ut till den trevliga balkongen om ca 10 kvm med ett gott västerläge och havsutsikt. Vardagsrummet, matplatsen och köket är naturligt avdelade.

Köksdelen, från Ballingslöv, med luckor i vitt och kakel som stänkskydd, har arbetsbänkar i svart blankpolerad granit. Infällda spotlights. Köket är komplett utrustat med inbyggnadsugnar (mikro och varmluft), induktionshäll, fläktskåp, kyl, frys och diskmaskin. Allt i rostfritt och från Siemens.

I anslutning till hallen finns badrum/tvätt och separat gästtoalett.
Badrummet är helkaklat med klinkergolv och utrustat med en duschplats, handfat i snygg vit kommod, handdukstork och toalett.
Tvättdelen är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
Det separata toalettrummet är helkaklat med klinkergolv. Infällda spotlights i taket, i båda dessa utrymmen.

De tre sovrummen är fördelade på två rum om ca 10 kvm vardera, belägna intill varandra, varav ett hörnrum. Det tredje sovrummet som är ca 14 kvm, har även det ett trevligt hörnläge. Rymlig klädkammare i anslutning till master bedroom.  Förvaringsmöjligheter i garderober i övriga sovrum.

Samtliga sovrum har lågt sittande fönster kompletterat med takfönster i snedtak. Hörnrummen har traditionell fönstersättning i ytterligare ett väderstreck.

Härlig volym med 3 meter till tak, fallande mot yttervägg, genomgående vitmålade väggar, samt fina golvmaterial. Alla listverk är i ek och vitt, innerdörrarna är vita. Skön vattenburen golvvärme i hela lägenheten.

Balkong/terrass:
Underbar balkong om ca 10 kvm i västerläge och med havsutsikt.
Bilplats:
1 parkeringsplats, ingår i månadsavgiften/hyran.
Internet:
TV, bredband och telefoni (fiber) ingår i månadsavgiften.
Övriga utrymmen:
Det finns gemensamt cykelförråd och ett eget källarförråd.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadsår:
2015
Ventilation:
Mekanisk frånluft

Förening

Namn:
Brf Havsnära 2

Kvarngärdesgatan 3 B

Välkommen till Kvarngärdesgatan i Bö! Unikt tillfälle att förvärva en prydlig och trivsam våning med klassisk 40-talskaraktär. Stilenligt inredd med vackra stavparketter i ek, öppen spis och skön söderbalkong.  Lugnt och fridfullt beläget med omedelbar närhet till centrala staden.

Rum:
4 rum och kök, varav 3 sovrum.
Boarea:
87 kvm
Våning:
1 av 3
Byggår: 1946
Interiör:

Inbjudande hall med ett vackert marmorgolv, på klassiskt 40-talsvis övergående i massiv oljad ekparkett. Här finns utrymme för ytterkläderna i en nisch och plats för byrå med vantar och mössor.

Från hallen får vi en omedelbar kontakt med det ljusa och trevliga vardagsrummet som har utgång till balkongen i skönt söderläge. Vardagsrummet är generöst tilltaget och har gott om plats både för trevliga middagar och umgänge i soffgruppen framför den stilenliga öppna spisen. Oljad massiv ekparkett även i vardagsrummet.

Från matsalsdelen, via serveringsgången med sin originalinredning når vi köket. Här är det prydligt och trivsamt med lackade trägolv och arbetsbänkar i massiv oljad ek. Köksinredningen är gråmålad och delvis i originalutförande. Kyl/frys i vitt, hällspis och en vägghängd fläktkåpa i svart.

I anslutning till hallen finns den separata toaletten och i den inre sovrumsdelen är badrummet beläget. Badrummet är helkaklat med klinker på golv och är utrustat med duschplats, handfat i snygg kommod samt handduksvärmare. Toaletten har klinker på golv och är utrustad med handfat.

De tre sovrummen är av varierande storlek. De två större rummen är belägna i den inre delen av våningen, med badrummet emellan. Det största rummet har två rejäla platsbyggda garderober och en oljad massiv ekparkett. Sovrum nummer två, med söderläge, har björkparkett och i anslutning till entréhallen finner vi det tredje sovrummet, även här med oljad ekparkett.

Balkong/terrass:
Skön söderbalkong.
Bilplats:
Fri parkering i mån av plats alt. gatuparkering.
TV:
Ansluten till kabelnät, kostnad 90 kr/mån.
Övriga utrymmen:
Det finns cykelförråd, källarförråd, samlingslokal, vindsförråd och tvättstuga med torkrum.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadsår:
1946

Förening

Namn:
Brf Kvarngärdesgatan 3

Viktoriagatan 34

En mycket trevlig lägenhet i perfekt skick som erbjuder ett modernt och bekvämt boende med högt fritt läge mitt i Vasastaden. Skyddad balkong i gott söderläge. Hiss. Möjlighet till garageplats. Välskött förening med tillgång till grillplats, lekplats och boule på vacker innergård. Lugnt och fridfullt beläget med närhet till grönskande parker, trevliga caféer, restauranger, butiker och allmänna kommunikationer.

Rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
77 kvm
Våning:
3 av 5
Hiss:
Hiss finns.
Byggår: 1972
Interiör:

Inbjudande hall med ett praktiskt och elegant svart klinkergolv. Här finns plats för ytterkläderna i en stor platsbyggd och välinredd skjutdörrsgarderob.

Från hallen får vi en omedelbar kontakt med det ljusa och trevliga vardagsrummet som har utgång till den skyddade balkongen i skönt söderläge, in mot gården. Vardagsrummet har en öppen planlösning med matplatsen, vid balkongfönstret. Här finns det gott om plats för trevliga middagar.

Det smakfullt inredda köket (2009), som är avgränsat mot vardagsrummet, har bra arbetsytor och gott om skåp. Luckor i högblankt vitt med tapet bakom glasskivor som stänkskydd. Komplett utrustat med induktionshäll, varmluftsugn och vägghängd fläktkåpa i svart. Kyl/frys i vitt samt integrerad diskmaskin. Svart klinkergolv.

I anslutning till hallen finns det fina badrummet, renoverat 2010. Helkaklat med skön golvvärme under klinker, allt i vitt. Infällda spotlights i tak och utrustat med duschplats bakom svängbara dörrar, handfat i kommod, förvaringsskåp, toalett samt tvättmaskin. I passagen mot sovrummen finns en rejäl och välutrustad klädkammare.

Lägenhetens två sovrum har en strålande utsikt över Vasastaden och dess takåsar. Här är du på första parkett när nyårsfyrverkerierna går mot natthimlen. Ett större och ett mindre sovrum, det mindre med platsbyggd skjutdörrsgarderob.

Ekparkett i vardagsrum, klädkammare och sovrum. Skönt trägolv på balkongen. Golvvärme (el) under samtliga klinkergolv.

Balkong/terrass:
Skyddad balkong i skönt söderläge.
Bilplats:
Möjlighet att hyra garageplats, 1.323:-/månad. Alt. boendeparkering.
Internet:
Kabel TV via ComHem. Fiberanslutning via Tele2.
Övriga utrymmen:
Det finns cykelförråd, förråd och tvättstuga.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadsår:
1972

Förening

Namn:
Brf Askungen 1

Lilla Varholmen 7

Välkommen till Lilla Varholmen! Här erbjuds ett boende med “Bullerbykänsla” för familjen som vill leva ett rofyllt liv vid havet, med båtplats för djupgående båt. Fantastiskt trevlig villa med solterrasser i tre väderstreck, uppförd år 1998, på ljuvlig trädgårdstomt som också erbjuder härliga granithällar. Utmärkta kommunikationer.

Rum:
6 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
163 kvm
Biarea:
35 kvm
Tomtarea:
969 kvm
Byggår: 1998
Interiör:

Entréplan;
Via den vackert gatstensbelagda gången tar vi trappan upp till den välkomnande entrén. I anslutning till entrén finns en trivsam uteplats med morgonsol, skyddad av granithällar.
I hallen finns ett praktiskt klinkergolv och utrymme för ytterkläderna i platsbyggd garderob.

Här möts vi av en trevlig öppenhet med flödande dagsljus från vardagsrum, kök och de två övriga våningsplanen. De generöst tilltagna fönsterpartierna ger en härlig kontakt med solterrasserna, berget och den prunkande trädgården.

Intill entréhallen finns vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Braskaminen i vardagsrummet förgyller mörka höst- och vinterkvällar. Utgång till terrasser i både öster och väster. Oljad björkparkett i vardagsrum och matplats, klinker i köksdelen. Köket, med luckor i björk, är utrustat med hällspis, fläktkåpa, kyl, frys och diskmaskin.  Skön vattenburen golvvärme på detta våningsplan.

Terrassen i väster är träbelagd och ger access till den vackra trädgården via trappa. Terrassen i öster, med morgonsol, nås ifrån matplatsen och är stenbelagd.

Övre plan;
En halvtrappa upp når vi den övre hallen med sitt stora runda fönster i söder. Vitmålade trägolv och extra takhöjd ger en skön atmosfär. Här finns det nyrenoverade badrummet, helkaklat med klinkergolv (2013) , utrustat med badkar, handfat i vit högblank kommod och toalett. Takfönstret ger ett fint dagsljus. Detta våningsplan erbjuder också två ljusa och rejäla sovrum med goda utrymmen för klädförvaring.

Nedre plan;
En halvtrappa ner från entréhallen kommer vi in i familjens allrum. Här finns ett stort fönsterparti i söder med glasade pardörrar till trädgård och solterrass (förberedd för jacuzzi) . Två sovrum även på detta våningsplan, med fint ljus från fönster i två väderstreck. Gott om garderober i det större sovrummet. Klinkergolv i allrummet, ekparkett i det större sovrummet och vitmålat trägolv i det lilla sovrummet. Ett helkaklat badrum med klinkergolv, utrustat med duschplats, handfat i björkkommod och toalett, finns i anslutning till allrummet.

På detta våningsplan finns dessutom grovkök, utrustat med tvättmaskin, torktumlare och vask, samt ett förråd, med utgång till trädgården och gästhuset. Klinkergolv i båda dessa utrymmen.
Hela våningsplanet har vattenburen golvvärme.

Gästhuset;
I trädgården finns ett vinterbonat gästhus, om ca 15 kvm, med egen uteplats, uppfört 2012. Elvärme.

Vidbyggt tvåbilsgarage med parkering intill och på uppfart.

En fantastiskt trevlig villa med “Bullerbykänsla” på en ljuvlig trädgårdstomt som också erbjuder härliga granithällar. Skyddat från nord- och västanvindar av granitmur med havsutsikt från övre delen av tomten. Boendet på Lilla Varholmen, tillsammans med ytterligare 14 hushåll, ger möjlighet till båtplats för djupgående båt, salta bad och ett rofyllt liv med utmärkta kommunikationer.

Tomt:

Friköpt prunkande trädgårds- och naturtomt med granithällar och viss havsutsikt om 969 m² .

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadsår:
1998
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor + plåt
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
3-glasfönster isoler
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärmeanläggning

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hästevik 196:15
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:41, Göteborg Hästevik S:36
Planbestämmelser: Detaljplan (1994-09-08) , Fastighetsplan (1994-09-08)

Kvarnlyckan 21

Härligt boende i ett barnvänligt och bilfritt område, bara ett stenkast från havet. Rymligt radhus med ett mycket trivsamt, disponerat kök. Altaner i väster liksom i öster och bra läge nära P-däcket. Bad- och båtliv, skolor, daghem, affärer och kommunikationer på bekvämt avstånd.

Rum:
5 rum, varav 3-4 sovrum.
Boarea:
133 kvm
Biarea:
18 kvm
Tomtarea:
108 kvm
Byggår: 1976
Interiör:

Entréplan:
Välkomnande entréhall med bred öppning in mot köket. I anslutning till entrén finns en trivsam altan i västerläge, under tak.

Köket byggdes om 1992. Köket har vita kökssnickerier med metallhandtag, bra med arbetsbänkar i form av mörkgrå/svarta bänkskivor och laserat träinnertak.
Köksutrustningen består av; spishäll -06, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggd microvågsugn, kyl (Miele) -11, frys (Miele) -11, diskmaskin-13.

I anslutning till köket ligger tvättstugan. Här finns tvättmaskin och torkskåp från 2011, tvättbänk med tvättho. Varmvattenberedare.

Det rymliga vardagsrummet har plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel och har utgång till nyanlagd, insynsskyddad altan. Parkettgolv.

Duschrum / wc-rum på entréplan. Duschplatsen är kaklad.

Trappan mellan våningsplanen är vitmålad, vilket skapar en luftig och modern karaktär.

Övre plan:
Ljust allrum /TV-rum med liten arbetshörna. Här finns möjlighet att göra ett 4:e sovrum, vid behov.

Tre sovrum, stor klädkammare och badrum med badkar, wc, bidé och tvättställ.

Stor förrådsvind.

Välkommen till en välplanerad och rymlig bostad i ett eftertraktat och barnvänligt område.

Bilplats:
P-plats under tak på P-däck med plats för 1 bil (P-däcket är låst under natten) Gästparkering finns på övre plan i P-däcket.
TV:
Ansluten till kabelnät.
Internet:
.
Tomt:

Tomtarea 108 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
1976
Grund:
Kryprumsgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä + betong
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor- omlagt 2010
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
2-glas, 3-glas
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el. Luftvärmepump ca. 2008

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Skintebo 2:486
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Skintebo GA:1, Göteborg Skintebo GA:25, Göteborg Skintebo GA:9
Planbestämmelser: Stadsplan (1973-03-28)

Tålyckevägen 4

Ljus och smakfullt inredd villa, byggd 2012. Högt och fritt läge på återvändsgata i en naturskön och barnvänlig miljö. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Braskamin. Två helkaklade badrum. Fin, insynskyddad trädgårdstomt med stor solterrass om cirka 70 kvm i bästa sydvästläge . Låga driftskostnader!

Rum:
6 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
152 kvm
Tomtarea:
2 071 kvm
Byggår: 2012
Interiör:

Entréplan:
Välkomnande och smakfullt inredd entréhall. Golvmaterial i mörkgrå klinker med skön golvvärme.

Ljust, luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till solterrass i sydväst med perfekt läge för sol från morgon till sen kväll. De rejäla fönstepartiena ger rummet ett fint ljusflöde och skapar extra rymd. Den centralt placerade braskaminen ger skön atmosfär.

Funktionellt, effektivt och välinrett Marbodalkök, med fina snickerier och dekorativt kakel. Köksutrustningen består av; rostfria maskiner; kyl, frys, spisfläkt, inbyggnadsugn, spishäll, mikrovågsugn och integrerad diskmaskin.
Öppen planlösning mot vardagsrummet och den rymliga matplatsen med plats för många gäster. Utgång till altan i söder från matplatsen.

Ljust och trivsamt inrett sovrum/arbetsrum.
I anslutning till detta finns ett trevligt inrett badrum med dusch, wc, tvättställ med underskåp, handdukstork, spotlights i taket och golvvärme. Helkaklat med klinkergolv.

Tvättstuga med groventré och utrustning bestående av tvättmaskin och torktumlare. Här finns bra förvaringsutrymmen och goda arbetsytor. Klinker på golvet. Golvvärme.

Vattenburen golvvärme på hela detta våningsplan, med vitlaserad borstad ekparkett, klinkergolv i entré och i tvättavdelning / grovkök.

Övre plan:
Trivsamt allrum / TV-rum med soffhörna och stora fönsterpartier.

Tre sovrum, varav ett med “walk in closet” och en rymlig skjutdörrsgarderob.
De två mindre sovrummen är belägna intill varandra, varav båda sovrummen erbjuder bra förvaring med inbyggda, rymliga garderober.

Elegant och stilrent inrett badrum med bl.a. badkar, wc, rejäl bänkskiva med underskåp, stort takfönster, spotlights i taket, tvättnedkast och behaglig golvvärme. Helkaklat med klinkergolv och golvvärme.

Samtliga rum på detta våningsplan har borstad ekparkett på golvet.

En ljus och smakfullt inredd villa med öppen, tilltalande planlösning och högt läge på återvändsgata i en naturskön och barnvänlig miljö.
Härlig solterrass på ca. 70 kvm med bästa sydvästläge.

Bilplats:
Parkering med plats för 2-4 bilar.
TV:
Egen parabol. Dekoder ingår ej.
Internet:
Fibernät är på gång att installeras i hela området. Internet via mobilen idag.
Övrigt:

Skolbuss finns i området.

Tomt:

Tomtarea 2 071 m² (friköpt). Vacker, insynsskyddad trädgård/bergstomt med solterrass på cirka 70 kvm.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
2012
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten:
Enskilt vatten
Avlopp:
Enskilt avlopp
Uppvärmningssystem:
Vattenburen värme. Nibe Fighter 750 frånluftsvärmepump. En braskamin.

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Torred 1:15
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Enskilt vatten / Enskilt avlopp

Håbergsstigen 3

Välkommen till ett unikt tillfälle att förvärva en av Änggårdens större villor, totalt 477 kvm. Villan är stilenligt renoverad, tillbyggd och anpassad till dagens anspråk på komfort och energikrav. Låga driftkostnader via friköpt fjärrvärme. Härlig entrévåning med skön volym, stora sällskapsrum i fil och ett rymligt kök. De övre våningsplanen erbjuder två allrum, två badrum, separat toalett och fem sovrum. Källarvåning med bra takhöjd. Här finns bl.a bastu, bad och relaxavdelning. Den friköpta tomten om 885 kvm har ett fridfullt, skyddat och soligt söderläge. Privat parkering. Säljes som hel villa men har även alternativa möjligheter till generationsboende eller som parhus.

Rum:
10 rum, varav 5 sovrum.
Boarea:
345 kvm
Biarea:
132 kvm
Tomtarea:
885 kvm
Byggår: 1945/2008
Interiör:

Entréplan;
Via gedigna pardörrar når vi den eleganta och klassiskt inredda entréhallen, med vackert marmor- och kalkstensgolv. Här möts vi av en imponerande takhöjd (ca 7 m) med ett rikligt flöde av ljus och en öppenhet ända upp till vindsplanet och med trevlig genomsyn mot sällskapsrummen och trädgården.  Kapprum, gästtoalett och förråd finns i den inre delen av hallen. 

Sällskapsdelen, om ca 70 kvm, är fördelad på matsal, vardagsrum och bibliotek i fil. Genomgående massiv stavparkett i ek. Via pardörrar når vi terrassen och trädgården med gott söderläge. De stilrena fönsterpartierna i sällskapsrummen ger ett härligt ljus och en fin kontakt med grönskan.
Den öppna spisen i vardagsrummet förgyller mörka höst- och vinterkvällar.

Köket, i omedelbar anslutning till hallen och matsalen, är komplett ljust och stilfullt inrett. Köksön är en perfekt frukostmatplats som också erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Arbetsbänkar i marmor som harmonierar på ett fint sätt med det vackra golvet.

Den maskinella utrustningen består av extra bred spishäll och vägghängd fläktkåpa. Inbyggnadsugn i köksön, diskmaskin, kyl och frys. Allt i rostfritt.  Infällda spotlights i tak. Kökstrappa till källarplan. Skön vattenburen golvvärme i entréhall och kök.

Övre plan;
Via entréhallen och/eller biblioteket når vi det övre planet.  Här möts vi av ett fantastiskt trevligt allrum om ca 30 kvm med söderläge och utgång till balkong med bästa syd/västläge. Tre rymliga sovrum och två badrum finner vi också på detta våningsplan.

Master bedroom erbjuder en välinredd öppen walk-in-closet och en täljstenskamin. Badrummet i omedelbar anslutning, är utrustat med duschplats för två. Infällda spotlights i tak. Helkaklat med marmor på golv.

De två övriga sovrummen har badrum och utmärkta förvaringsmöjligheter i passage. Badrummet är utrustat med bl.a bubbelbadkar och bidé. Ett utav sovrummen har utgång till balkongen. Ekparkett i samtliga rum på detta våningsplan.

Vindsplan;
Via trappa från allrummet når vi vindsvåningen. Här får vi kontakt med entréhallen två våningar ner. Denna våning erbjuder två sovrum, toalett och ett mycket trevligt allrum med frilagda takbjälkar. Allrummet får ett strålande dagsljus från fyra takfönster med utsikt över Änggården. Takkupa i söderläge i ett utav de två sovrummen. Båda sovrummen har förvaringsmöjligheter på sidovindar. Hela våningsplanet har laserade furuplank på golv.

Källarplan;
Detta våningsplan når vi via köket och/eller biblioteket. Fräscht och fint. Förutom sedvanliga förråds- och teknikutrymmen finns en skön relaxavdelning, gym och toalett. Relaxdelen är helkaklad med klinker på golv och har infällda spotlights i tak. Här kan man njuta av ett bubbelbad, sittdusch, vanlig dusch och bastu.

Klädvårdsdelen är uppdelad på två rum och är utrustad med hoar, dubbla tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Gott om förvaringsutrymme i bänk- och högskåp. Utgång till trädgården. Hela detta våningsplan har klinker från Höganäs och laminatgolv från ALLOC. 

MC och cykelförråd finns, med access från gatan.

Bilplats:
Parkering för tre bilar samt möjlighet till boendeparkering.
Tomt:

Lättskött och barnvänlig trädgårdstomt om 885 m² (friköpt), med fridfullt söderläge.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
2 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1945/2008
Yttervägg:
Betonghålsten
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Lertegel
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
Isolerglasfönster + 2-glas
Ventilation:
Självdrag
Murstock:
Murad skorsten
Larm:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Friköpt fjärrvärmeanläggning.

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Änggården 9:50
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser: Stadsplan (1949-07-21) , Tomtindelning (1923-03-08)