Patrullgatan 22

Välkommen till trevliga Patrullgatan! Här erbjuds ett klassiskt fyrtiotalshus om totalt 174 kvm med högt läge på terrasserad, välskött och prunkande trädgårdstomt med sköna solterrasser. En bostad med generösa sällskapsutrymmen och upp till fem sovrum för familjen som söker ett boende med utvecklingsmöjligheter. Barnvänlig trädgård och bekväm närhet till skolor, butiker och kommunikationer. Bad, båtliv och restauranger finns inom kort promenadavstånd.

Rum:
8 rum, varav 5 sovrum.
Boarea:
117 kvm
Biarea:
57 kvm
Tomtarea:
853 kvm
Byggår: 1942
Interiör:

Entréplan:
Via vackra trappor i granit omgärdade av grönska når vi husets entréhall. Här finns plats för ytterkläderna i kapprum och i anslutning till detta en separat gästtoalett.

På klassiskt 40-talsvis, med massiv stavparkett i ek, övergår hallen i ett mycket trevligt vardagsrum i vinkel med matsalsdel. Mörka höst- och vinterkvällar vill du kanske tända en brasa i den stilenliga öppna spisen. Från matsalen finns utgång till den inbjudande solterrassen med gott sydvästläge. Här finns också en trappa till trädgården.

Köket når vi både ifrån hallen och det klassiska serveringsrummet, via matsalen. Gott om arbetsytor under gråmålade skåp och trivsam matplats vid fönster. Den maskinella utrustningen i köket utgörs av hällspis, fläktkåpa, kyl samt diskmaskin. Från serveringsrummet finns trappa till nedre plan samt trappa till vindsplan.

Entrévåningens tre sovrum och badrum når vi från hallen. Badrummet, helkaklat med skön golvvärme under klinker, är utrustat med duschplats, toalett och handfat i kommod. De två större sovrummen, ca 15 respektive 20 kvm har goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Största sovrummet har utgång till terrass, skyddad under tak.

Nedre plan:
Här har vi förutom två sovrum, härliga utrymmen för barnfamiljen eller den egna företagaren. Ett sällskapsrum om ca 30 kvm med vackert murad öppen spis och direktutgång till trädgården. Dessutom ett allrum i anslutning till sovrummen. Dusch och toalett.

Rymlig tvättstuga utrustad med tvättmaskin och tvättho. Förråd och teknikutrymme. Vidbyggt garage.

Vindsplan:
Golvlagd förrådsvind erbjuder förvaringsmöjligheter.

Uteplats:
Sköna solterrasser med sol från morgon till kväll, delvis under tak.
Bilplats:
Vidbyggt garage samt parkeringsplatser på uppfart.
Tomt:

Prunkande natur- och trädgårdstomt i nivåer om 853 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadsår:
1942
Yttervägg:
Cementhålsten
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong/trä
Fasad:
Puts/trä
Takbeklädnad:
Taktegel
Hängrännor:
Plåt/plast
Fönster:
Isolerglasfönster + 2-glas
Ventilation:
Självdrag
Murstock:
Murad skorsten
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el + luftvärmepump

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Älvsborg 32:92
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten / Kommunalt avlopp
Servitut:

Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser: Stadsplan (1962-03-26) , Tomtindelning (1943-01-29)