Norra Ekekullsvägen 9

Med lugnt, privat och insynsskyddat läge i populära Kullavik, Korshamn - Örsviken, kommer denna enplansvilla om drygt 180 m2 att uppföras under år 2020. Bekvämast tänkbara boende på ett plan med loftvåning, fördelat på tre sovrum och generöst tilltagna sällskapsytor. Exklusiva byggnads- och inredningsmaterial med en ljus, öppen planlösning som ger en skön volym med upp till 5,2 meter i takhöjd. Fristående garage om 23 kvm.

En vacker tomt om ca 2 000 m2, som ger möjlighet till härliga lekytor, Attefallshus, poolbygge eller eventuell framtida avstyckningsmöjlighet. De planerade solterrasserna med bästa solläge skapar ett fritt och skönt flöde mellan interiör och exteriör.

Här bor du i en naturskön attraktiv miljö med närhet till bad, båtliv, promenad och cykelvägar. Närhet till populära förskolor och skolor, kommunikationer och service.

Detta är ett perfekt tillfälle för den som vill bygga ett nytt hus men slippa processen med förberedelser, kalkyler, bygglov, administration, projektering och startbesked. Här är jobbet gjort! Dessutom sedvanliga garantier och försäkringar samt befrielse från kommunal fastighetsavgift (fn 8 049:-/år) i 15 år. Den köpare som är tidigt ute kan, om så önskas, välja att delta i detaljutformningen av villans ytskikt. Anslutningsavgift för kommunalt VA och el ingår i köpet. Beräknad inflyttning är april 2020.

Pris:
9 900 000 kr, utgångspris
Boarea:
183 kvm
Tomtarea:
2 000 kvm
Byggår: 2020
Interiör:

Redan i den inbjudande entréhallen möts vi av ett flödande ljus från stora fönsterpartier mot solterrasserna och en härlig rymd, 2,70 m till tak. I anslutning till entréhallen finns gästtoalett med dusch samt platsbyggd skjutdörrsgarderob med utrymme för ytterkläderna. Utgång till terrass från hall.

Till vänster om hallen finns vardagsrum, matsal och kök i öppen planlösning om drygt 56 kvm, övervägande öppet till nock med en skön volym, upp till 5,2 meter i takhöjd. Generöst tilltagna fönsterpartier i alla väderstreck och utgång till terrasser från både kök och vardagsrum. Braskaminen från Contura förgyller mörka höst- och vinterkvällar.

Sobert inrett kök, från HTH, med mörkgrå snickerier och bänkskivor i kvartskomposit/sten, köksö, rostfria och integrerade maskiner från Miele och Fjäråskupan.

Till höger om entréhallen når vi den privata delen av huset som erbjuder tre bra sovrum och på loftet, ett allrum om ca 30 kvm. Badrum samt separat klädvårdsrum med utgång till trädgård.

Utrustning och materialval i sammanfattning:
Kök från HTH (Focus) med arbetsbänkar i granit eller likvärdigt. Den maskinella utrustningen i kök från Miele, med köksfläkt från Fjäråskupan. Blandare från Hansgrohe.

Badrummen är helkaklade med klinker på golv och utrustade med inredning från Vedum och Ifö med blandare från Hansgrohe. Klädvård och groventré har klinker på golv och är utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Miele samt bänkskiva med tvättho. Blandare från Hansgrohe. Garderober och förvaring från HTH.

Skön vattenburen golvvärme i hela huset. Klinker vid huvudentrén, samt vitpigmenterad 3-stavs ekparkett i övriga utrymmen.

För ytterligare information kring material, utförande och utrustning, se separat leveransbeskrivning och rumsbeskrivning som tillhandahålles i samband med visning.

Uteplats:
Underbara terrasser med bästa solläge.
Bilplats:
Parkering på uppfart samt garage.
Övriga byggnader:
Friliggande garage ca 23 kvm
Internet:
Förberett för fiberinstallation.
Tomt:

Tomtarea 2 000 m² (friköpt), under avstyckning.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Enplansvilla med loftplan
Byggnadsår:
2020
Grund:
Platta på mark med vattenburen golvvärme
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Bandfalsad plåt
Fönster:
Isolerglas med aluminium utvändigt
Ventilation:
Mekanisk frånluft med återvinning
Vatten:
Vatten saknas
Avlopp:
Avlopp saknas
Uppvärmningssystem:
Frånluftsvärmepump. NIBE Fighter 730 (Vattenburen golvvärme)

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Kyvik 4:104
Taxeringskod:
210, Småhusenhet, tomtmark

Topasgatan 75

Två trappor upp finner vi denna smakfulla lägenhet med en härlig inglasad balkong. En väldisponerad bostad med två rejäla sovrum.
Bekväm närhet till affärer, goda kommunikationer och vackra promenader.

Pris:
1 975 000 kr
Avgift:
4 243 kr/mån
Boarea:
70 kvm
Våning:
3 av 3
Byggår: 1967
Interiör:

Välkommen in i denna välplanerade trea som präglas av genomgående trivsamma inslag. Lägenheten är nyrenoverad med vackra golv, ett tilltalande kök och badrum, nymålade rum och infällda spottar både i vardagsrummet och hallen.

Ljus och välkomnande hall med ljusa väggar och praktiskt klinkergolv. God förvaring med en nisch för att hänga upp ytterkläder.

Från hallen når vi bostadens trevliga vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Rummet är lättmöblerat och det finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. I taket sitter infällda spottar som ger ett behagligt ljus. 
Från vardagsrummet når vi bostadens balkong.  Balkongen är inglasad, vetter mot söder och blir ett härligt extrarum.

Det större sovrummet rymmer en dubbelsäng samt stor garderob som ger gott om förvaringsutrymme.
I det andra sovrummet finns gott om plats både till säng och skrivbord.
Ny parkett är inlagd i vardagsrummet, köket och i ett av sovrummen.

Ett trevligt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Vid fönstret får man plats med att rejält matbord som inbjuder till trivsam samvaro med familj och vänner.

Intill köket finns badrummet med tvättavdelning. Vitt kakel på väggar och grå klinker på golvet. I badrummet finns badkar, handfat och vägghängt skåp samt wc.
Tvättmaskin och torktumlare som komplement till föreningens gemensamma tvättstuga. Praktiskt med fönster för vädring.

Bilplats:
Parkeringsplats utomhus flerbilsgarage. Parkeringsplats inomhus flerbilsgarage. Garage med bur som delas med annan bil.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Ekonomi

Avgift:
4 243 kr/mån
Andelstal:
0.84468

Byggnad

Byggnadsår:
1967

Förening

Namn:
Brf Topasgården

Skrinnarvägen 71

Välkommen till ett av de populära funkishusen på Övre Trollåsen. Fritt läge i området med lättskött tomt. Huset är ljust med stora fönsterpartier mot uteplatsen i öster, mot naturreservatet och mot terrassen rakt utanför köket. Tre rymliga sovrum, allrum, stort vardagsrum med mysig kamin och öppen planlösning mot det luftiga och moderna köket.
Praktiskt och barnvänligt boende. Parkeringsplatser, carport med förråd.
Sandsjöbacka Naturreservat ligger alldeles utanför terrassen och det tar inte många minuter att ta sig till det populära badet i Sisjön eller att cykla ner till Askimsviken.

Boarea:
150 kvm
Biarea:
7.5 kvm
Tomtarea:
473 kvm
Byggår: 2006
Interiör:

Välkomnande entréhall som vi direkt når vardagsrummet ifrån. Vackert parkettgolv (Salsa Ek 14 mm, Tarkett omslipad och lackad 2018) och en härlig braskamin från Contura. Vardagsrummet har generösa fönsterpartier och utgång till underbar terrass med fri utsikt mot Sandsjöbacka naturreservat. Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till det moderna köket med Siemens utrustning och stor matplats. Nya exklusiva köksluckor från Härjedalskök, från 2018.
Från köket når vi ytterligare en terrass med västerläge. Här finns gott om plats för både matbord samt soffgrupp.
Intill köket finns tvättstugan med praktisk groventré. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
På detta plan finns även ett helkaklat badrum med dusch.
I detta välutrustade hem finns även centraldammsugare.
Vattenburen golvvärme på hela entréplan.

Från vardagsrummet leder en ektrappa till övre plan och ett stort, ljust allrum. Det rejäla takhöjden ger en härlig känsla av rymd.
Sovrum ett har skjutdörrsgarderober och vädringsbalkong.
Sovrum två och tre har riktigt bra volym. Vackert parkettgolv på hela detta plan.
Badrummet är rymligt och helkaklat med infällda spotlights. Här finns både badkar och dusch, extra brett handfat, handdukstork samt skönt värmegolv.

Från terrassen når vi ett nybyggt sommarkök. Solterrassen är delvis under tak med plats för både matbord som soffgrupp. Här finns även spabad från 2018.

Renoveringar:

Exteriör:
Omfattande renovering av fasaden 2017.
Fasad: Tvåstegs ventilerad putsfasad från 2017 med 10 års garanti.
Träpaneler i cederträ från 2017
Fasadlampor Konst Smide Cremona med skymningsrelä från 2017
Målning av takfot
Nya plåtar
Tätning mellan fönsterpartier
Ny vattenutkastare

Trädgård:
2015 byggdes stor altan i öster med en trappa ner till ängen. Här finns gott om plats för både matbord och soffgrupp.
Spabad från 2018 - används året om.
Trädgård med vackra planteringar: stora bambubuskar, rosenbuskar, kaprifol, blåbärs och röda vinbärsbuskar samt äppleträd.
Gräsmatta med robotgräsklippare (ingår i köpet).
Mysig “sommarkök” med grill.
Tillbyggt kallförråd med plats för cyklar och trädgårdsredskap.

Övrigt:
Tvättmaskin 2015 från Bosch
Larm från Verisure (kostar 1575 kr i kvartalet)
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump, service gjord juli 2018

Uteplats:
Två terrasser
Bilplats:
Stenlagd plats för 3 bilar
TV:
via fiber
Internet:
via fiber
Tomt:

473 kvm

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plan
Byggnadsår:
2006
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Papp
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Frånluftsvärmepump // service - juni 2018

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Kobbegården 476:6
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Planbestämmelser: Detaljplan (1999-12-14)

Hults gata 7A

Välkommen till denna unika villa i populära Hult!
Totalt ca 300 kvm med spännande planlösning och fina materialval. Ljusa öppna ytor, tre sällskapsrum samt fem-sex stora sovrum.
Möjlighet att avgränsa till separat lägenhet för verksamhet eller generationsboende.
Villan ligger insynsskyddat med flera uteplatser i soligt söderläge och vacker trädgård. Till fastigheten hör en vinterbonad gäststuga/förråd.

Pris:
8 775 000 kr
Boarea:
278 kvm
Biarea:
22 kvm
Tomtarea:
997 kvm
Byggår: 1997
Interiör:

Stig in i den välkomnande entréhallen med plats för avhängning i form av en stor garderob med skjutdörrar. Direkt innanför dörren finns klinkergolv med golvvärme övergående i parkett som sträcker sig vidare genom sällskapsrummen.
Till höger från hallen finns ett trevligt och ljust kök med ljusa snickerier och vitt kakel samt bänkskiva i granit. Stor köksö med spis och bra arbetsytor. Elektrolux ugn och micro, kyl från Santo, frys från Arctis, induktionshäll och fläkt från Fjäråskupan.
Det rymliga vardagsrummet ger plats för stor soffgrupp och matbord. Härliga sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och utgång till altaner. En del av vardagsrummet är öppet upp till nock med ett rejält fönsterparti som ger ett riktigt ljusinsläpp och fin utsikt över trädgården och omgivningarna.
Inredningen går i ljusa toner som ger en trivsam känsla tillsammans med braskaminen. Här finner ni även utgång till altanen i söderläge. Altanen är utrustad med markiser och erbjuder gott om plats för trädgårdsmöbler.
Från hallen når vi villans stora sovrum med klädkammare/walk in closet och nyare badrum från 2012. Vitt kakel på väggarna och en vacker mörk klinker på golvet. Dusch med glasvägg, handdukstork, wc, handfat med kommod och spegelskåp. I taket finns spotlights och här finns klinkergolv med skön golvvärme.

Via entréhallens trappa kommer vi till nedre plan med allrum/hall, stort sällskapsrum,  fyra sovrum, badrum och tvättstuga.
Här möts ni av ett vackert golv i mörkt trä. Ljust, rymligt allrum som ger god plats för sittgrupp. (Här finns möjlighet att bygga om till extra sovrum)
Badrummet från 2012 är helkaklat och ljust med dusch, wc, handfat med kommod.
Alla sovrum har plats för dubbelsäng och skrivbord. I sovrum nr 5 finns stor klädkammare.
I grovköket finns tvättmaskin och torktumlare samt en tvättho. Bra arbetsbänk och gott om förvaring.

Besiktning gjordes den 15-11-2019 och ett besiktningsprotokoll finns tillgängligt i samband med bokning av visning.

Uteplats:
Stor altan i söderläge, balkong i nordvästläge
Bilplats:
Stenlagda bilplatser vid entrén
Övriga byggnader:
Vinterbonad gäststuga och förråd
TV:
via Fiber
Internet:
via Fiber
Övrigt:

Besiktning gjordes den 15-11-2019 och ett besiktningsprotokoll finns tillgängligt i samband med bokning av visning.

Tomt:

Trädgård med sluttningstomt

Upplåtelseform:
Äganderätt

Ekonomi

Taxeringsvärde:
7 406 000 kr
Driftskostnad:
45 460 kr/år
Energiprestanda:
105 kWh/m² år

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan med sluttningsvåning
Byggnadsår:
1997
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Frånluft med återvinning
Övrigt:
Larm från Sector alarm
Uppvärmningssystem:
2 Luft-vattenvärmepumpar och direkt el

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hult 42:2
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Rättigheter-last: Last: Officialservitut Va, 1480K-1994F197.1
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Askim GA:25

Resliden 43

Charmfull och barnvänlig idyll från år 1890 med stor, härlig trädgårdstomt. Centralt och lugnt läge nära havet, med Skintebo, Killingsholmens och Brottkärrs småbåtshamnar, fina badvikar, skolor och bra bussförbindelser med Göteborg inom bekvämt promenadavstånd, liksom natursköna Amundön.

Boarea:
200 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
1 366 kvm
Byggår: 1890
Internet:
Fiber
Tomt:

Underbart vacker, plan trädgårdstomt med härliga lekytor, uteplatser, planteringar och bersåer.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan med källardel
Byggnadsår:
1890
Yttervägg:
Natursten
Grund:
Krypgrund och källardel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Lertegel
Fönster:
Kopplade fönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Luft/vatten värmepump år 2010

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Skintebo 309:13
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Planbestämmelser: Tomtindelning (1977-12-22) Stadsplan (1975-04-01)

Värslevägen 43

Nyrenoverad 1,5:a med trevlig uteplats i soligt läge!
Lägenheten renoverades i oktober 2019 med nytt kök, ny ekparkett, nymålade väggar och golvlister.
Här bor du nära havet, badplatser, Nya Hovås, Sisjöns shoppingområde och golfbana. Mycket goda kommunikationer till Göteborgs centrum. Låg avgift där även hushållselen ingår. P-plats till låg kostnad. Möjlighet till garageplats finns.
Välskött förening med god ekonomi.
Varmt välkommen att boka visning.

Pris:
1 975 000 kr
Avgift:
2 591 kr/mån
Rum:
1,5 rum och kök.
Boarea:
34.9 kvm
Våning:
1 av 3
Byggår: 1965/66
Interiör:

Välkommen till en välplanerad och nyrenoverad lägenhet på Vita Fläcken.
Lägenheten renoverades i oktober 2019 med nytt kök, ny ekparkett, väggar och golvlister är nymålade.
I entréhallen finns avhängningsmöjligheter och bra förvaring i den fina garderoben.
I anslutning till hallen ligger det helkaklade badrummet med duschplats. Badrummet renoverades i samband med stambytet, som gjordes ca 2009. Nytt badrumsskåp monterades i oktober 2019.
Vackert kök med vita snickerier och nya vitvaror. Utrustningen består av kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin.
De stora fönstren ger ett härligt ljusinsläpp i hela lägenheten.
Från köket och rummet finns utgång till den trevliga uteplatsen som ligger mot den lugna gården.
Ljust, luftigt vardagsrum med en rymlig sovalkov.

TV:
ComHem
Internet:
ComHem
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Ekonomi

Avgift:
2 591 kr/mån, förråd och sophämtning
Andelstal:
0

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Byggnadsår:
1965/66

Förening

Namn:
Bfr Askim Stom

Ugglegården 14

Underbart belägen våning i nyskick med havsnära läge vid Brottkärrs hamn med Lilla och Stora Amundön strax intill. Kvadratsmart och välplanerat med två sköna uteplatser, varav en med havsglimt, som erbjuder sol från morgon till kväll. Ett skuldfritt bekvämt boende där parkering, värme, vatten och bredband ingår i den mycket låga månadsavgiften!
Här bor du i en skön maritim miljö med bad- och båtliv, friluftsområden, tennis, golf och kommunikationer strax intill. Butiker, restauranger, skolor och service har du på bekvämt avstånd i expansiva Nya Hovås.

Boarea:
68 kvm
Våning:
1 av 3
Hiss:
Hiss finns.
Byggår: 2014
Interiör:

Via den grönskande och prydligt stensatta trädgården når vi husets entré. Inbjudande entréhall med genomgående dagsljus från två håll. Praktiskt snyggt klinkergolv och infällda spotlights i taket. Plats för ytterkläderna i en välinredd platsbyggd skjutdörrsgarderob.

I anslutning till hallen finns lägenhetens rymliga badrum. Här är det smakfullt helkaklat med klinker på golv och utrustat med duschplats bakom praktiskt svängbara dörrar, handfat i snygg vit kommod och wc. Dessutom tvättmaskin, torktumlare och linneförvaring. Infällda spotlights i taket.

Från hallen når vi det härliga vardagsrummet med kök och matplats i öppen planlösning. Stora fönsterpartier och utgång till en av lägenhetens två uteplatser, med trädgårdsutsikt, en glimt av havet och kvällssol. Här finns det gott om plats för att njuta av sköna sommarkvällar.

Vardagsrum och kök är naturligt avdelat med en dekorativ och praktisk köksö emellan. Köksdelen, med luckor i vitt har generöst tilltagna arbetsytor i blankpolerad granit både på arbetsbänkar och köksö. Köksön erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter och har plats för frukosten eller den uppdukade buffén. Köket är komplett utrustat med inbyggnadsugn (varmluft), häll, fläktkåpa, kyl/frys, vinkyl och diskmaskin. Allt i rostfritt. Infällda spotlights i taket.

Från hallen når vi de två sovrummen om ca 12 respektive ca 8 kvm. Utmärkta förvaringsmöjligheter i ett flertal garderober. Det större sovrummet har utgång till skön uteplats med gott söderläge.

Lägenheten är i nyskick med härlig volym, 2,50 m till tak, ekparketter och klinker på golv och kalkstensbeklädda fönsterbänkar. Skön vattenburen golvvärme i hela lägenheten.

Uteplats:
Två underbara uteplatser med sol från morgon till kväll.
Dessutom gemensam uteplats med grill i den välskötta trädgården.
Bilplats:
1 parkeringsplats, ingår i månadsavgiften.
Internet:
TV, bredband och telefoni ingår i månadsavgiften.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadsår:
2014
Ventilation:
Mekanisk frånluft

Förening

Namn:
Brf Brottkärrs Havssida

Askims Kyrkväg 65B

Tilltalande 1,5 plansvilla med bästa läget i hjärtat av Askim. Byggd 2009 med total area om 191 kvm och garage med förråd. Här bor du i ett lugnt, barnvänligt område med närhet till natur, Askimsbadet,  skolor, kommunikationer och Sisjöns samt Nya Hovås handelscentrum.

Pris:
7 975 000 kr
Boarea:
164 kvm
Biarea:
27 kvm
Tomtarea:
658 kvm
Byggår: 2009
Interiör:

Entréplan

Välkommen in i entréhallen. Hallen binder samman hela entréplan som rymmer kök, vardagsrum, ett sovrum, badrum med bastu och tvättstuga.

Köket har gedigna köksluckor i trä, klinkergolv och gott om arbetsytor. Genomgående rostfria vitvaror. Utrustningen består av; kyl och frys i fullhöjd, spis, fläkt, diskmaskin samt inbyggda ugnar. Trevlig matplats vid utgången till altanen med bästa söder och västerläge. Här finns gott om plats för hela familjen.

Vardagsrummet är rymligt och har flera stora fönsterpartier som släpper in ett fint dagsljus i rummet, ljus tapet och parkettgolv. Här finns gott om plats för både familj och vänner att umgås. Centralt placerad i vardagsrummet finns en braskamin som ger skön mysvärme under de kommande kalla vinterkvällarna.

Till höger om hallen finns sovrumsdelen med ett sovrum och ett badrum samt tvättstuga med groventré.
Sovrummet har en dekorativ fondvägg och ekparkettgolv. Här finns gott om plats till både dubbelsäng och sängmöbel samt garderober. Badrummet är helkaklat. Ljus inredning med handfat, toalett, dusch och bastu. Här finns gott om plats om man vill sätta in ett badkar alternativt göra en duschhörna.
Intill badrummet finns tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och groventré.

Övre plan

Via en gedigen trappa når vi övre plan. Här finns ett rymligt allrum, tre sovrum och ett badrum. Allrummet har skön volym och här finns gott om plats till både soffgrupp och övrigt möblemang.

Sovrummen är väl tilltagna, här ryms både dubbelsäng och garderober. Helkaklat badrum med badkar, handfat samt wc.


Villan är belägen i centrala Askim ca 600 m från Askimsbadet och ca 300 m från busskommunikationer. Linnéplatsen nås med buss på ca 10 min. Förskolan och Trollängsskolan ligger ca 350 m bort och Hovåsskolan -(1-9:an) finns ca 1 km bort.
I närheten finns Askimssimhall, vårdcentral samt handelscentrum i Nya Hovås och Sisjön.

Uteplats:
Stenlagd uteplats i västerläge
Bilplats:
Stenlagd parkering för 4 bilar
Övriga byggnader:
Altan 2019 Växthus 2019
TV:
via Telia
Internet:
via Telia
Övrigt:

Besiktning gjordes den 14-10-2019 och ett besiktningsprotokoll finns tillgängligt i samband med bokning av visning.

Tomt:

Vacker natur/trädgårdstomt med växthus

Upplåtelseform:
Äganderätt

Ekonomi

Taxeringsvärde:
6 018 000 kr
Driftskostnad:
31 142 kr/år
Energiprestanda:
85 kWh/m² år

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
2009
Yttervägg:
Leca-sten
Grund:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Frånluft med återvinning
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Nibe 730 frånluftsvärmepump

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Askim 91:161
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1968-09-05)

Gröningevägen 332

Rymlig etagevilla med öppen planlösning och inomhuspool. Underbara sällskapsrum med imponerande takhöjd och många spännande detaljer som ger huset karaktär. Stor trädgårdstomt med fina uteplatser.
Högt, lugnt, vackert och insynsskyddat läge nära naturen och centrala Särö.
Lugn gata med närhet till skolor och busshållplats. Bekvämt avstånd till Kungsbacka och Särö centrum, båthamn och bad. Attraktivt pris.

Pris:
4 995 000 kr, som utgångspris
Boarea:
290 kvm
Tomtarea:
1 977 kvm
Byggår: 1968
Interiör:

Via stenlagd gång når vi den bekvämt breda entrétrappan och pardörrar från Allarängen som välkomnar oss in i den rymliga entréhallen.
Från hallen når vi vardagsrummet och köket i en öppen planlösning.
Vardagsrummet har direktkontakt med poolrummet som ger mycket volym.  Stora fönsterpartier och en fin vy över den trevliga poolen.
Den inbjudande matsalsdelen är i öppen planlösning med vardagsrummet och direkt angränsande till det rymliga köket.
Matplatsen erbjuder gott om plats för många och härifrån får vi en fin vy över poolrummet som finns i nästa etage. 
Kök från Kvik - 2015 med induktions häll, micro ,varmluftsugn ,inbyggd diskmaskin 2015 samt Kyl/ frys 2013.
Från köket finns utgång till uteplatsen i fint insynsskyddat läge.
På detta plan finns även ett stort sovrum med bra förvaring i form av garderober samt ett mindre som lämpar sig som klädkammare eller barnkammare.
I anslutning till sovrummen finns ett nytt badrum med takdusch från Raindance , wc, Ballingslöv kommod med spegel och klinkergolv med skön golvvärme. Fina tillval som blandare Tapwell, Hansgrahe, Emmaboda glasdörr , INR handdukstork, Plejd system spottar.
I nedre plan finns ett ljust allrum som knyter samman övriga utrymmen. Från allrummet finns det utgång till alla tre sovrum.
Här finns också en tvättstuga samt gäst WC .
Poolområdet nås via ett sovrum / kontor på nedre plan samt via vardagsrummet på övre plan. I anslutning till poolrummet finns också bastu med dusch.
Genomgående vattenburen golvvärme på hela detta plan.
Poolrummets unika karaktär framkommer speciellt genom den imponerande takhöjden samt stora, fönsterpartier med utsikt över den grönskande trädgården och omgivningarna.
Rummet är ljust och luftigt med vackra sten detaljer.
Från poolrummet finns två utgångar till trädgården.

Bilplats:
Bilplatser utanför garaget.
Internet:
Mobilt bredband finns
Tomt:

Insynsskyddat vacker natur tomt och trädgårdstomt.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 557 000 kr
Driftskostnad:
41 387 kr/år
Energiprestanda:
107 kWh/m² år

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plansvilla
Byggnadsår:
1968
Yttervägg:
Betong
Grund:
Betong
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong
Fasad:
Trä och Tegel
Takbeklädnad:
Plåt
Fönster:
3-glasfönster från 2003, 15 och 17
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Enskilt avlopp
Uppvärmningssystem:
1st Luft/luftvärmepumpar , direkt el och kamin

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Kyrkobyn 6:2
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Billdals hagenväg 2A

Välkommen att boka din visning söndagen den 24/9 ! Ring eller maila!
Hjärtligt välkommen till Billdal och denna tvåplansvilla om 150 välplanerade kvadratmeter. Här möts du av ett modernt och välplanerat hus i utmärkt skick med stora fönster och viss havsutsikt. Ett ljust boende med exklusiva material, modern utrustning, härlig atmosfär och fönster i flera väderstreck.  Bra planlösning och 100 m till havet borgar för livskvalité och komfort.
Ljust och fint kök, vardagsrum, allrum, tre sovrum två smakfulla badrum. Stor altan med kvällssol!

Varmt välkommen till Billdals Hagenväg 2A!

Boarea:
150 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
279 kvm
Byggår: 2015
Interiör:

Entréplan;
Rymlig och inbjudande entréhall med klinkergolv vid entrén och inbyggda garderober. Intill hallen finns ett TV rum alternativ sovrum/ gästrum om man önskar.
Härligt ljust och luftigt vardagsrum och matsal med stora fönsterpartier och utgång till solterrassen. Vardagsrummet är integrerat med köket.
Kök med bra volym, vita HTH snickerier samt gott om plats för förvaring och umgänge.
Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn, spishäll och köksfläkt. Alla vitvaror med hög standard.
På detta plan finns även badrum och tvättstuga. Badrummet är smakfullt inrett med fint klinkergolv och helkaklade väggar, dusch, handfat, handdukstork och wc.
Tvättstugan har också helkaklade väggar, tvättmaskin och torktumlare, centraldammsugare samt bra arbetsbänk och förvaring.
Hela detta plan har behaglig golvvärme.

Övre plan;
En vacker trätrappa leder upp till övre plan.
Ljust möblerbar hall med stora dörrpartier som ger mycket ljusinsläpp. På golvet ligger parkettgolv och här finns spotlights i taket samt utgång till balkongen med havsutsikt.
På detta plan finns tre fina sovrum med samma fina parkettgolv som i övriga huset. I rummen finns även plats för garderober.
Badrummet på övre plan är lika smakfullt inrett som det på entréplan. Helkaklade väggar, klinkergolv, bubbelbadkar, duschplats, handfat, wc och handdukstork.

Uteplats:
Stenlagt uteplats runt huset.
Övriga byggnader:
Förråd
Internet:
Fiber är installerat
Tomt:

Tomtarea 279 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plan
Byggnadsår:
2015
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Frånluft med återvinning
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Luft-vattenvärmepump

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Hulan 4:117
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Matildehemsvägen 5 och 7

En riktig idyll i hjärtat av Brottkärr, en oas med anor från 1800-talets mitt, nära hav och hamn. Varsamt och smakfullt tillbyggd och renoverad år 1995 med bevarad, gammaldags charm.
På fastigheten finns, förutom boningshuset om ca 320 kvm, några större byggnader innehållande stor lada, verkstad, flera förrådsrum, gäst/uthyrningslägenhet och stor ateljé.
Fastigheten erbjuder enastående utvecklingsmöjligheter med sin fullständigt unika gårdsmiljö i centrala Brottkärr.

Välkommen att boka visning!

Boarea:
278 kvm
Biarea:
43 kvm
Tomtarea:
2 369 kvm
Byggår: 1855
Uteplats:
Uppvuxen trädgård med flera terrasser
Bilplats:
Parkeringsplatser
Övrigt:

Besiktning utförd 2019-10-24 och besiktningsprotokollet finns tillgängligt i samband med bokning av visning.

Tomt:

Tomtarea 2 369 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare.
Byggnadsår:
1855
Yttervägg:
Granit
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä och betong
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Enkupigt Vittinge taktegel
Fönster:
Isolerglas och kopplade fönster med spröjs
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Vattenburen, elpanna och luftvärmepump

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Brottkärr 1:296
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Väg
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Brottkärr S:10

Rothlins Väg 39a

Endast ett par minuters cykeltur från fina badplatser väntar denna ljusa och rymliga familjevilla med rejält tilltagen altan i soligt läge med fin och lättskött trädgårdstomt.
Hög inredningsstandard i öppen och väl genomtänkt planlösning i modern design om totalt ca 220 kvm med garage om 24 kvm. Bergvärme ger låga driftkostnader.
Här bor du idylliskt och barnvänligt på en liten återvändsgata i en omtyckt del av Särö med bekvämt promenadavstånd till golf, tennis, båtliv och underbara naturområden.

Rum:
6 rum, varav 5 sovrum.
Boarea:
151 kvm
Biarea:
49 kvm
Tomtarea:
882 kvm
Byggår: 1982
Interiör:

Entréplan;
Välkommen in i en elegant inredd entréhall med nya garderober. Extra ljusinsläpp från två sidofönster och nytt golv på hela planet. 
Entréplanet är väldisponerat med tre sovrum, badrum, tvättstuga och stort förråd.
Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och två torktummlare:från 2010 och 2016 samt tvättho från 2010.
Helkaklat badrum med klinkergolv och skön golvvärme. Dusch, wc och tvättställ.

Övre plan;
Vi möts av det stora vardagsrummet i vinkel. Ljust och rymligt vardagsrum med matsalsdel och utgång till altanen i söder och västerläge.
Härligt öppen planlösning mot köket och braskamin som ger skön atmosfär.
Kök i stilren design med fina eksnickerier och marmorbänkar.
Köket är utrustat med: induktionhäll 2010, fläkt från Fjäråskåpan 2010, mikro 2010, diskmation Cylinda 2010, frys/kyl från Siemens 2016.
Detta plan erbjuder även ett större och ett mindre sovrum, badrum och samt “walk in closet”. 
Badrummet är helkaklat med klinkergolv och behaglig golvvärme. Dusch, wc, tvättställ och handdukstork.

Bilplats:
Plats för ett flertal bilar i direkt anslutning till garaget och entrén.
TV:
Telia Öppen fiber, år 2015
Övrigt:

Ombyggnad, Renoveringar

Information, förteckning samt renoveringar och förbättringar
o Nybyggd Aneby Hus 1982
o Tillbyggd Nytt garage 2009
o Nuvarande ägare 2016
Förteckning över hushållsmaskiner
o Kylskåp 2016
o Frys 2016
o Diskmaskin 2010
o Spishäll, induktion 2010
o Varmluftsugn 2010
o Tvättmaskin 2010 och 2016
o Torktumlare 2015 och 2016
o Bergvärme 2009 med ny
kompressor 2015
Renoveringar och förbättringar
o Nytt duschrum entréplan 2000
o Nytt duschrum övervåningen 2001
o Nytt Lundinskök 2009/2010
o Nytt klinkergolv, kök 2009/2010
o Nya altandörrar, helglasade 2009/2010
o Nytt trappräcke, rostfritt och helglasat 2009/2010
o Renovering av innertrappan 2009/2010
o Renovering av tvättstugan 2010
o Infravärme balkong 2011
o Ommålat exteriört 2011
o Markiser, nytt tyg och delvis nya bågar 2014
o Omläggning av stenplattor vid entrén 2015
o Ny kompressor i bergvärmepumpen 2015
o Nya fönsterbleck 2016
o Ny vattenmätare 2016
o Ny el draget med nya dimmers och uttag 2017
o Ommålat interiört, väggar och innertak 2017
o Nya duscharmaturer i båda badrum, Grohe 2017
o Nya badrumsmöbler och speglar i båda badrum 2017
o Nya WC-stolar i båda badrum, Gustafsberg 2017
o Nytt ekparkettgolv i hela huset, slipbart 2017
o Ny ytterdörr med Assa Abloy kodlås 2017
o Ny braskamin med skorsten, Contura 2017
o Nya garderober och inredning i klädkammare 2017
o Ny thujahäck 2017
o Ny ytterbelysning på fasaden 2018
o Nya golvlister och dörrfoder 2018
o Nya innerdörrar med trycken och dörrkarmar 2018
o Nytt altandäck o balkong, räcke och plank, 102 m² 2018
o Ny brevlåda 2018
o Nyasfalterad uppfart 2018
Övrig information
o Extra dränering av tomt 2013
o Telia Öppen Fiber 2015
o Energideklaration 2016

Tomt:

Tomtarea 882 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Sluttningsvilla
Byggnadsår:
1982
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
3-glasfönster isoler
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärme - golvvärme och radiatorer

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Algusered 1:141
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Ledning För Vattenavrinning; Avtalsservitut Vattenledning
Rättigheter-last: Avtalsservitut Ledning; Officialservitut Vatten-Och Avloppsledningar
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Avtalsservitut Ledning
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Algusered GA:1
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1974-04-19)

Bäckslingan 1

Högt och naturskönt belägen rymlig familjevilla uppförd i underhållsfria material, med bästa västerläge och havsutsikt. Smakfullt renoverad med nybyggd separat trerumslägenhet.
Lägenheten ger möjlighet till generationsboende, egen verksamhet eller uthyrning.
Elegant, stram och stilren arkitektur, med inredningsmaterial av högsta klass i vacker, tidlös design. Trädgårds/naturtomt om 1649 kvm. med berghällar, gräsytor och stora solterrasser. Centralt läge med omedelbar närhet till skolor, Nya Hovås centrum, kommunikationer och havet, med fina badvikar och Amundö Marina.

Rum:
9 rum, varav 7-8 sovrum.
Boarea:
242 kvm
Biarea:
72 kvm
Tomtarea:
1 648 kvm
Byggår: 1978
Interiör:

Fastigheten erbjuder en enastående livskvalitet med en arkitektur som genomgående präglas av lätthet och ljus i sagolikt rofylld miljö med högt läge och utsikt över havet.
Välkomnande entréhall med praktiskt och vackert klinkergolv.
På detta plan finns ett rymligt allrum/kontorsrum, ett sovrum, tvättstuga och ett toalettrum med dusch.
I anslutning till allrummet finns två förrådutrymmen samt ett kallförråd som kan göras om till vinkällare.
Tvättstugan med groventré är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, här finns också direktingång till garaget.
En trappa upp finns vardagsrummet med fantastisk volym. De stora fönsterpartierna förstärker upplevelsen av rymd och ljusflöde. 
En fin öppen spis i stram design delar av vardagsrummet och biblioteket. Vardagsrum, bibliotek, matsal och kök är i öppen planlösning. Från biblioteket finns utgång till solterrass och trädgård.
Intill vardagsrummet finns avdelning med tre sovrum och ett badrum.
Från det större av sovrummen finns utgång till solterrass och trädgård. I badrummet finns badkar och dubbla handfat.
Nytt kök, av fabrikatet Kvik, är väl genomtänkt med stilrena, funktionella och effektiva förvaringsutrymmen och arbetsytor.
Den maskinella utrustningen består av spishäll, två ugnar, mikrougn, rostfri fläktkåpa, diskmaskin, samt kyl och frys.
Här är golvmaterialet i samma vackra ekparkett som i övriga rum på detta plan.

I villan finns nybyggd separat lägenhet med kök och vardagsrum i öppen planlösning samt två sovrum och badrum med dusch och tvättdel. Från vardagsrummet finns också utgång till terrassen och den egna uteplatsen.
Lägenheten präglas i sin helhet, liksom villans övriga interiör, av smakfulla, gedigna material i vacker, tidlös design.
Lägenheten kan lätt integreras med villans övriga ytor.
Lägenheten ger möjlighet till generationsboende, egen verksamhet och uthyrning.

Bilplats:
Bilplats 1: Garage. Bilplats 2: P-platser.
TV:
TV-antenn. Fiber
Övrigt:

Löpande underhåll:

Dörrar: Alla innerdörrar lämnades för lackering.
Sovrum: Montering av gips i taket samt målning, tapetsering och montering av skjutdörrar.
Sovrum: Tapetserat och målat tak.
Hall: Tapetserat, målat och monterat skjutdörrar.
2010
Gräsmatta: Avverkat en övervuxen trädgård med vildvuxna buskar och träd, sedan anlagt en gräsmatta i söder samt planterat tuja häck och planterat rabatt emot vägen. Vid samma tillfälle grävdes allt material bort som var motfyllt emot huset i sydväst.
Altan: Rivit två små altaner. En vid sovrummet samt en utanför vardagsrummet. Sedan byggdes den nya altanen på 120m2 i lärkträ.
2013
Tvättstuga: Ny tapet och färg, isolerad vägg i öster med 5 cm isolering och stålreglar, lade om golvet och bytte golvbrunn, ny bänk m blandare samt ny tvättmaskin och torktumlare.
2015
Sovrum: Byggt ett sovrum i inre hallen.
Lägenhet: När huset blev stort och tomt på barn så bestämde vi oss för att bygga lägenheten. Det tog nära på ett år och gjordes grundligt och korrekt med alla instanser involverade från början till slut. Bygglov, Brandskydd, Ljudskydd, Tillgänglighet samt kontrollansvarig.
Golv i kök och vardagsrum höjdes 27mm för att uppnå rekommenderad ljudisolering.
Ytterdörr: Bytes ut för att få en enhetlig look med lägenhetens nya ytterdörr.
2016
Altan: Lägenheten fick sin egen altan i lärk på 35 m2 denna våren.
2017
Tak: Nytt tak, undertak, läkt och betongpannor.
Hall: Målat och listat om i genomgångshall till tvättstuga.
2018
Trappräcke: Nytt på övervåningen.
Köksfönster: Monterat 3 köksfönster i väster som givit en utsikt vi saknat från köket.
Kök: Bytt ut köket emot ett modernt praktiskt Kvik kök.

Tomt:

Tomtarea 1649 m² (friköpt). Insynsskyddad naturtomt med havsutsikt.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Sluttningsvilla
Byggnadsår:
1978
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Betong och trä
Bjälklag:
Betong och trä
Fasad:
Stående träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Murstock:
Murad skorsten
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärme - vattenburen golvvärme samt radiatorer på övreplan

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Skintebo 2:101
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 14-ASK-1473.1
Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Väg, 1480IM-12/13682.1 Last: Officialnyttjanderätt Tele, 14-IM1-50/2502.2
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Avtalsservitut Väg
Planbestämmelser: Detaljplan (1993-02-08)

Askåkersplan 32

Två trappor upp finner vi denna smakfulla lägenhet med en härlig balkong.  Bostaden erbjuder en välplanerad planlösning med två rejäla sovrum.
Bekväm närhet till affärer, goda kommunikationer och vackra promenader.

Rum:
3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea:
75.6 kvm
Våning:
2 av 2
Byggår: 1965/66
Uteplats:
Balkong i västerläge.
TV:
ComHem och Telia
Internet:
ComHem och Telia
Övriga utrymmen:
Det finns ett stort förråd som tillhör lägenheten. Föreningen har även cykelförråd, gemensamhetslokaler och tvättstuga.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Byggnadsår:
1965/66

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
2:136

Förening

Namn:
HSB Brf Vita Fläcken

Fjordvägen 51,Hovås Kallbadhus Sjöbod M1

Sjöbod M 1 vid Hovås Kallbadhus.
Välkommen till en av jordens vackraste platser, som erbjuder skön avkoppling vid havet. Njut av sandstrand, klippor och badbryggor.
Här finns även boulebana, restaurang och kiosk.

Rum:
1 rum.
Boarea:
7.5 kvm
Tomtarea:
0 kvm
Byggår: 1996
Tomt:

(arrenderätt).

Upplåtelseform:
Arrenderätt

Byggnad

Byggnadsår:
1996

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Göteborg Hovås 2:9

Staregatan 11

Väldisponerad, rymlig villa med fint läge i Långedrag-Hagen. Barnvänlig och vacker tomt med härliga, helt insynsskyddade uteplatser och poolområde.
Långedrag erbjuder den perfekta kombinationen av naturupplevelser nära stan - närhet till bad och promenadstigar, båthamn och gångavstånd till Engelska skolan.

Boarea:
170 kvm
Tomtarea:
669 kvm
Byggår: 1977
Interiör:

Entréplan;
Välkommen till ljus och väl tilltagen entréhall.
I anslutning till entréhallen finns två sovrum – en av dem med klädkammare.
Rejält badrum, helkaklat, med badkar och tvättstuga med utgången till trädgården.
Ljust, luftigt i vinkel vardagsrum där de stora fönster- och pardörrspartierna ger ett rikligt ljusflöde. Härifrån når vi solterrass med pool i västerläge och den fina trädgården.
Köket är inrett med vita snickerier. Den maskinella utrustningen består av ny kyl och frys, diskmaskin, spis med ugn och fläkt.
Stor matplats och även här finns utgång till solterrass med bästa västerläge och trädgård.
Övre plan;
En trappa upp når vi ett riktigt rymligt allrum med högt till tak, perfekt för den stora familjen.
Två sovrum med bra volym och en klädkammare samt badrum.
Sidovindarna erbjuder också goda förvaringsmöjligheter.

Uteplats:
Fina, insynsskyddade solterrasser mot söder och väster
Bilplats:
Garage och parkeringsplatser
Övriga byggnader:
garage + förråd
Internet:
Fiber finns i området
Tomt:

Tomtarea 669 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
1977
Grund:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Mexisten
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Luft/luftvärmepump samt direkt el

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Älvsborg 271:7
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Skattetal: Mantal. 1/1250.
Planbestämmelser: Stadsplan (1975-03-03) , Tomtindelning (1977-10-26)

Rödingsgatan 15

Underbart fint och idylliskt belägen villa, i originalskick, på vacker tomt gränsande till grönområde. En liten pärla, som efter renoveringar kan erbjuda ett riktigt trivsamt boende i attraktiva Fiskebäck nära havet, med småbåtshamnar och fina badplatser.

Boarea:
125 kvm
Biarea:
95 kvm
Tomtarea:
1 353 kvm
Byggår: 1949
Interiör:

Entréplan;
Entréhall med plats för ytterkläder i garderob. I det inre hallrummet, liksom i villans övriga rum, är golvmaterialet ekparkett.
Ljust och luftigt vardagsrum, med stora fönsterpartier och utgång till balkong mot syd/väst.
Här finns också öppen spis.
Kök med matplats och på detta plan finns också ett sovrum och ett badrum.
Rejäl takhöjd ger extra rymd.
Övre plan;
Tre sovrum med bra volym och med gott om förvaringsmöjligheter i sidovindarna.
I ett av sovrummen finns också en mysig sovalkov.
På detta plan finns också ett badrum.
Källarplan;
Allrum med öppen spis, stort förrådsrum, pannrum och tvättstuga.
Från källarvåningen finns bekväm direktingång till garaget.

Bilplats:
Garage
Övriga byggnader:
Förråd
Tomt:

Tomtarea 1 353 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan med källarvåning
Byggnadsår:
1949
Grund:
Källargrund (platta på mark)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä/puts
Takbeklädnad:
Lertegel
Fönster:
Kopplade fönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Kombipanna med olja eller el

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Fiskebäck 1:13
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Planbestämmelser: Tomtindelning (1974-10-11) Stadsplan (1973-07-03) Stadsplan (1962-01-31)

Drottningvägen 10

Villa Skogshyddan, en sagolikt vacker nationalromantisk pärla på Särön. Varsamt och omsorgsfullt renoverad, med all ursprunglig charm bevarad och återskapad.
Ljuvlig parktomt om 5 465 kvm, med gräsytor, grusade gångar, planteringar och en stor pool, omgärdad av låga naturstensmurar.

Rum:
11 rum, varav 5 sovrum.
Boarea:
375 kvm
Tomtarea:
5 465 kvm
Byggår: 1820
Interiör:

Entréplan;
Via vackra pardörrar, med dekorativt spröjsade glas, når vi den ljusa, inbjudande entréhallen.
Inbyggda klädskåp, vars glasrutor harmonierar fint med ytterdörrarna, erbjuder gott om plats för klädförvaring.
Golvmaterial i öländsk kalksten och skön golvvärme.
I anslutning till hallrummet finns ett toalettrum med alla charmiga gammaldags detaljer återskapade.

Vardagsrummet har en härlig volym och får ett fint ljusflöde genom de stora fönsterpartierna och de breda öppningarna mot hall och bibliotek.
Här finns också en dekorativt formgiven öppen spis.

Matsalens fönster- och pardörrspartier ger ett härligt flöde av ljus. Härifrån når vi den stora terrassen och den omsorgsfullt anlagda trädgården med dess planteringar, naturstensmurar, grusade gångar och den fantastiskt exklusivt byggda poolen (18,5 m. x 5 m.) i läcker design.
I matsalen finns en av villans alla kakelugnar (Marieberg).
Golvet i matsalen, liksom i köket och de övriga sällskapsrummen, är massiv kilplank i ek med en alldeles speciell lyster och struktur.
Sällskapsrummens rofyllda karaktär förstärks ytterligare av de vackra, handtryckta tapeterna från Lim & Handtryck, bröstpanelerna och de många väggpartierna i pärlspont.

Det mysiga biblioteket/tv-rummet förbinder matsalen med vardagsrummet.

Angränsande till vardagsrummet finns en professionellt och mycket smakfullt inredd biosalong, med ljuddämpande väggar, mörkläggningsgardiner, avancerat ljus- ljud- och bildsystem och en specialbyggd soffa med s.k “butt-kickers”.

I det stora, trivsamma och platsbyggda lantköket (Göteborgs Inredningssnickeri) är väggarna klädda med pärlspont, snickerierna är vita med snickarglädje och smideshandtag. Vackra vitrinskåp och en platsbyggd sittbänk. Köksbänkarna är i marmor. Fönsterpartierna ger köket ett optimalt ljusflöde.

Tvättstuga med samma fina kalkstensgolv och behaglig golvvärme som i entréhallen, platsbyggda skåp och arbetsbänk i kalksten. Intill finns en groventré och ett teknikrum.

Mellanplan;
Övre hall/allrum med ljust sandfärgat plankgolv och kakelugn.
Via glasade pardörrar når vi balkongen, med underbar utsikt över trädgården, poolen och de vackra omgivningarna. Härifrån skymtar vi också Skörvallaviken och de närbelägna golf- och tennisbanorna.
Tre ljusa, rymliga och charmfullt inredda sovrum med plankgolv och kakelugnar.
I anslutning till det större av dessa finns ett väl tilltaget och funktionellt inrett dressing-room, varifrån vi når ett synnerligen smakfullt och exklusivt inrett badrum/spa.
Marmorgolv med golvvärme, dusch med handgjord blandare från brittiska Samuel Heat, kommod med marmorbänkskiva, separat toalettrum och ett extraordinärt spabad (Sundance Majesta) med reningsanläggning UV-C, musikanläggning och ett välvt tak med “stjärnhimmel”.
På detta plan finns ytterligare ett badrum, i anslutning till de två övriga sovrummen, med dusch, marmorgolv med golvvärme, specialdesignad kommod med bänkskiva i marmor.

Övre plan;
Ljust, mysigt allrum, perfekt som lekrum med många charmfulla detaljer såsom de pärlspontsklädda snedtaken, det runda, spröjsade fönstret och de ljusa plankgolven.
Två sovrum finner vi också på detta plan, samt ett toalettrum.
Sidovindarna erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

TV:
Fiber
Internet:
Fiber
Tomt:

Tomtarea 5465 m² (friköpt). Vacker, plan trädgårdstomt med planteringar, gräsytor, grusade gångar och låga, dekorativa naturstensmurar som omgärdar poolen.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
2 ½ plan
Byggnadsår:
1820
Grund:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä, stål
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Lertegel
Hängrännor:
Koppar
Fönster:
2-glasfönster med spröjs
Ventilation:
Självdrag och mekanisk ventilation
Centraldammsugare:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Bergvärmepump, två borrhål

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Särö 1:2 och Särö 1:184
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Väg; Officialservitut Gångväg
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Särö GA:5
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1981-03-12)

Vättnevägen 14

Thunellska Villan
Nationalromantiken i all sin prakt, en magnifik villa som för tankarna till sagornas Törnrosa-slott på stor, grönskande tomt, om 6 213 kvm, i centrala Kullavik.
Varsamt och omsorgsfullt renoverad där de vackra sekelskiftesdetaljerna i form av fotlister, boaseringar och pärlspont är bevarade och återskapade med en unik noggrannhet och en enastående känsla för högklassiga, gedigna och tidstypiska material.
Förutom huvudbyggnaden finns ett annex om c:a 130 kvm, utrustat med kontorsrum, förråd/hobbyrum och ett wc/duschrum.
På fastigheten finns också en bedårande, charmfull liten lekstuga.

Boarea:
315 kvm
Biarea:
192 kvm
Tomtarea:
6 213 kvm
Byggår: 1903
Interiör:

Via inbjudande veranda under tak, med mångfärgade, spröjsade fönster och glasat pardörrsparti når vi det yttre hallrummet med massiva plankgolv, dekorativa lister och en imponerande takhöjd om 3,20 m.

Salongen och matsalen når vi härifrån och i bägge sällskapsrummen finns fantastiskt vackra, väl fungerande kakelugnar. Det mysiga tornrummet finns i anslutning till matsalen, i tornrummet finns också utgång till terrassen.

Köket är platsbyggt och inrett med ljusa snickerier kopierade från villans originalkök i designen, och erbjuder en fin kombination av gammaldags charm och modern funktionalitet med “självstängande” lådor och belysning i skåp. En nyrenoverad vedspis från förra sekelskiftet finns också här, liksom ett väl tilltaget skafferi och väggfasta bänkar med inbyggd förvaring.

Angränsande till köket finns ett verandarum med utgång till den prunkande trädgården med dess fina uteplatser.
På detta plan finns också ett av villans fem sovrum och ett nyinrett toalettrum i gammal stil.

Från det inre hallrummet når vi övre plan med fyra ljust och trivsamt inredda sovrum. Arbetsrummet, intill ett av sovrummen, passar perfekt som lek- eller tv-rum och ger också möjlighet till ytterligare ett sovrum.

I två av dessa sovrum finns också väl fungerande kakelugnar och från dessa två sovrum finns utgång till balkonger, liksom från det charmiga tornrummet på detta plan. Från detta tornrum kan man via en lucka nå det översta, “hemliga”, tornrummet, ett mysutrymme med vidsträckt utsikt över omgivningarna.

En stor, helt nyinredd tvättstuga med gott om förvaringsmöjligheter i specialdesignade, platsbyggda skåp och hyllor i samma tilltalande stil som kökssnickerierna.

Två toalettrum, varav ett av dessa även är utrustat med duschplats.

Källarvåningen, med dess imponerande naturstensmurar, erbjuder bra förvaringsmöjligheter, här finns också pelletspannan, förberedd med elpatroner och tre ackumulatortankar.
Vi når källaren, om c:a 60 kvm, både ifrån köket och trädgården.

Bilplats:
Parkeringsytor om c:a 550 kvm.
Övriga byggnader:
Annex om 132 kvm, uppfört år 2009, med stort förråd/hobbyrum, ett kontorsrum och ett wc/duschrum. En bedårande, charmig lekstuga fiins också på fastigheten.
Tomt:

Tomtarea 6 213 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plan med tornrum och källardel
Byggnadsår:
1903
Grund:
Krypgrund och källardel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Falsad skivtäckning, galv.plåt
Fönster:
2-glasfönster, E-glas
Ventilation:
Självdrag och mekanisk
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Vattenburen värme, pelletspanna

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Släps-Kullen 2:401
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 1384IM-05/36763.1
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Avtalsservitut Kraftledning Mm
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Släps-Kullen GA:10
Planbestämmelser: Detaljplan

Lysholmsvägen 18

Härlig villa nära havet, med underbar havsutsikt och närhet till bad och båtliv. Vacker plan trädgårdstomt och ljuvligt lugnt och idylliskt läge i underbar, havsnära miljö nära tennis, golf och trevliga restauranger.
Lugn återvändsgata med närhet till skolor och busshållplats. Bekvämt avstånd till Särö centrum samt kommunikationer.

Pris:
8 775 000 kr, som utgångspris
Boarea:
177 kvm
Tomtarea:
557 kvm
Byggår: 2007
Interiör:

Entréplan;

Ljus, rymlig entréhall med vackert stengolv.
Smakfullt inrett kök med vita snickerier i snygg kontrast mot de svarta granitbänkarna.
Köksutrustningen består av spis, spisfläkt, inbyggnadsugnar, diskmaskin, kyl och frys.
Här är golvmaterialet i samma vackra sten, som i entréhallen.
Vardagsrummet är ljust och luftigt med stora fönster- och dörrpartier, här finns också öppen spis som ger skön, ombonad atmosfär. En del av rummet med imponerande takhöjd som ger huset härligt karaktär. Från vardagsrummet når vi solterrassen, som ligger skyddat och fint, med berget som skapar skön rumskänsla.
Intill vardagsrummet ligger ett stort och trevligt inrett sovrum med intilliggande badrum. Från sovrummet nås en stor inglasad veranda med underbar vy över trädgården och havet. 
På detta plan finns två av huset fyra sovrum.
Intill entréhallen finns ett toalettrum. Här finns också tvättstuga, utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
Övre plan;
På övre plan finns ett ljust allrum/Tv-rum som knyter samman övriga utrymmen – två sovrum och ett badrum.
I ett av sovrummen kan vi njuta av den underbara utsikten över havet. Sovrummet har en stor terrass i sydvästläge.
I det andra sovrummet finns två stora klädkammare.

Uteplats:
Stenlagt uteplats
Bilplats:
Stenlagt bilplats
TV:
Via Fiber
Internet:
Via Fiber
Tomt:

Tomtarea 557 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Ekonomi

Taxeringsvärde:
4 875 000 kr
Driftskostnad:
42 680 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
2007
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Nibe 730 frånluftsvärmepump

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Nötegång 2:185
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Bukärr GA:10
Planbestämmelser: Detaljplan (2003-11-13)

Ugglegården 19

Välkommen till Ugglegården 19! Med ett underbart havsnära läge vid Brottkärrs hamn med Lilla och Stora Amundön strax intill erbjuds detta parhus uppfört år 2014. Inbjudande arkitektur med hög standard, härligt ljus, fina materialval och skön volym, upp till 2,70 i takhöjd. Vardagsrum och kök i öppen planlösning om ca 55 kvm, allrum och tre bra sovrum på övre plan. Solig terrass och trädgårdstäppa med gott söderläge, balkong med havsglimt på övre plan.

Här bor du i en skön maritim miljö med bad- och båtliv, friluftsområden, tennis, golf och kommunikationer strax intill. Butiker, restauranger, skolor och service har du på bekvämt avstånd i expansiva Nya Hovås. För den som så önskar kan båtplats (7,40 x 2,20) i Brottkärrs hamn överlåtas (30 000 kr).

Boarea:
137 kvm
Biarea:
11 kvm
Tomtarea:
432 kvm
Byggår: 2014
Interiör:

Entréplan:
Via skyddad entré under tak kommer vi in i husets hall. Snyggt och praktiskt med klinker på golv och utrymme för ytterkläderna.

I anslutning till hallen finns ett rymligt badrum med tvätt. Här är det helkaklat med klinker på golv och utrustat med en duschplats bakom praktiskt svängbara dörrar, handfat i snygg vit kommod, wc och handdukstork. Tvättdelen är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Här är också husets frånluftsvärmepump placerad.

Från hallen når vi det inbjudande vardagsrummet med kök och matplats i öppen planlösning, totalt ca 55 kvm med ett flertal fönster i söder och öster och med utgång till den soliga terrassen om ca 20 kvm, med gott söderläge. Terrassmarkis som solskydd.

Kök och vardagsrum är naturligt avdelat med en trevlig köksö. Perfekt för buffén eller frukosten. Köket, från Ballingslöv med luckor i vitt har gott om arbetsytor på 30 mm polerad granit. Komplett utrustat med inbyggnadsugnar, induktionshäll, fläktkåpa, kyl, frys, vinkyl och diskmaskin. Allt i rostfritt.

Vardagsrummet, med sin trivsamma matplats vid fönster, har två stora fönsterpartier från golv mot både söder och öster. Här finns det gott om plats för sittgrupper.
Under trappan i lackad ek, till husets övre plan, finns ett förrådsutrymme. Hela entrévåningen har en skön vattenburen golvvärme under klinker och mattlackad ekparkett från Kährs. Hall, badrum och kök har infällda spotlights i taket.

Övre plan:
Här kommer vi upp i husets övre hall och allrum om ca 18 kvm med härlig volym och fint ljus från den helglasade dörren ut till den sköna balkongen, med kvällssol, hamnkontakt och havsglimt.

På detta våningsplan finns dessutom husets tre sovrum och ytterligare ett badrum. Badrummet är även här, smakfullt helkaklat med klinker på golv och utrustat med badkar, handfat i vit kommod, wc och handdukstork. Infällda spotlights i tak och ett högt sittande fönster ovanför badkar.

Det största sovrummet om drygt 15 kvm har fönster både mot söder och väster. Här finns gott om plats för dubbelsäng och lite till, samt förvaring i fyra garderober. De två mindre sovrummen har förvaringsmöjligheter i två respektive tre garderober.
Generöst tilltagen rumsvolym med takhöjd upp till 2,70 m på hela våningsplanet. Genomgående vattenburen golvvärme under klinker och ekparkett, även på detta plan.

Uteplats:
Ett flertal anlagda uteplatser i den prydliga trädgården. Terrassmarkis som solskydd på den sköna södersidan. Balkong med kvällssol på övre plan.
Bilplats:
Tre parkeringsplatser på uppfart.
Övriga byggnader:
Förråd ca 6 kvm i anslutning till entrén.
Internet:
TV, bredband och telefoni via fiber (Telia Lagom) fn 250 kr/månad.
Tomt:

Prydligt anlagd trädgårdstomt om 432 kvm varav 95,7 kvm utgör arrenderad area på södersidan.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
2014
Grund:
Platta på mark med vattenburen golvvärme
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
Isolerglas med aluminium utvändigt
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Frånluftsvärmepump. NIBE Fighter 750

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Brottkärr 523:4
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Planbestämmelser: Detaljplan (2011-04-07)

Björkhällan 17

Ett bekvämt, fräscht och lättskött boende på ett våningsplan med härliga solterrasser erbjuds på trevliga Björkhällan! Här bor ni med naturområden, bad, idrottsanläggningar och skolor strax intill samtidigt som Sisjöns alla butiker finns på kort avstånd.

Boarea:
142 kvm
Tomtarea:
275 kvm
Byggår: 1974
Interiör:

Via den skyddade terrassen når vi husets inbjudande huvudentré. Redan här möts vi av ett flödande dagsljus från stora glaspartier mot terrassen och från fyra takfönster i kök och sällskapsrum. Skön golvvärme (el) under snyggt klinkergolv och en elegant inredd gästtoalett.

På var sida om entréhallen finns det rymliga köket och de generöst tilltagna sällskapsrummen. Här finns det gott om plats för soffgrupp, trevliga middagar och en god bok eller film i bibliotek/TV-rum. De stora glaspartierna ger en underbar och rogivande kontakt med de två separata solterrasserna. Elstyrda markiser som solskydd. Ekparkett i sällskapsdelen.

Det ljusa och rymliga köket erbjuder trivsam matplats vid fönsterpartiet mot terrassen. Köket är komplett utrustat med hällspis, fläktkåpa, mikro, kyl, frys och diskmaskin. Allt i vitt. Gott om skåp bakom vita släta luckor, kompletterat med en köksö som har utmärkta förvaringsmöjligheter. Väl tilltagna arbetsytor på bänkar i rostfritt och oljad ek. Ekparkett även här. Spotlights i tak.

Intill köket finns den separata klädvårdsdelen, även här med takfönster. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk samt förvaring i ett flertal skåp. Spotlights i tak.

Innanför köket finns den privata delen av huset med bl.a två rymliga sovrum, badrum och separat entré. De två sovrummen har ursprungligen varit tre sovrum och kan enkelt återställas till detta. Goda förvaringsmöjlighet i ett flertal garderober samt i klädkammare innanför badrummet.

Badrummet är väl tilltaget och snyggt inrett (2007) med golvvärme (el) under klinker samt helkaklade väggar. Stor duschplats bakom glasvägg, dubbla tvättställ i kommoder samt toalett och handduksvärmare. Spotlights i tak.

I anslutning till familjeentrén finns husets tredje solterrass. Strax intill finns också ett isolerat förråd om ca 10 kvm.

Uteplats:
Tre skyddade och träbelagda uteplatser.
Bilplats:
Två parkeringsplatser ingår i samfällighetsavgiften. En plats i gemensamt låst garage och en plats utomhus.
Övriga byggnader:
Isolerat förråd om ca 10 kvm i anslutning till huset.
TV:
Kabel TV-förening i samfälligheten. Kostnad 2.820:-/år.
Internet:
Möjlighet till fiber via Comhem.
Tomt:

Mycket lättskött tomt med sköna solterrasser om 275 kvm (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plan
Byggnadsår:
1974
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Fasad:
Tegel
Takbeklädnad:
Papp
Fönster:
Isolerglas + 2-glas
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el + luftvärmepump

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Kobbegården 6:238
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kobbegården GA:13
Planbestämmelser: Stadsplan

Skårsgatan 62

Välkommen till Skårsgatan 62! Här erbjuds ett underbart boende på en av områdets största tomter i välskött klassiskt 40-talshus med gott västerläge på grönskande och vacker naturtomt med sköna uteplatser. Villan, som är fortlöpande renoverad och väl underhållen, erbjuder totalt ca 400 kvm med generöst tilltagna sällskapsytor, härligt inbjudande kök, fem rymliga sovrum och tre badrum. Allt i utmärkt skick och av hög klass. För den som så önskar finns möjlighet till separat boende om 2 rok ca 55 kvm, i entréplan.

Här bor du både lugnt, lummigt och vackert med närhet till skolor, kommunikationer, idrotts- och friluftsliv samtidigt som du har centrala stan med sitt utbud av restauranger, butiker och kulturliv på bekvämt avstånd. Varmt välkommen till Örgryte!

Boarea:
309 kvm
Biarea:
96 kvm
Tomtarea:
1 194 kvm
Byggår: 1945
Interiör:

Entréplan:
Inbjudande entréhall med rymligt och klassiskt kapprum för ytterkläderna. Gästtoalett intill. Pardörrar leder oss in till den möjliga additionsdelen, perfekt för familjens ungdomar, som generationsboende, kontor eller uthyrningslägenhet. Denna del har ett stort sällskapsrum med murad öppen spis, komplett utrustat kök (Ballingslöv 2015) bakom vikdörrar och utgång till den sköna terrassen med gott västerläge. Innanför sällskapsrummet finns separat entréhall, sovrum och ett helkaklat badrum med duschplats. Massiv oljad stavparkett i ek i sällskapsrum och hall. Klinkergolv med behaglig golvvärme (el) på resterande del av ytan.

Den inre delen av detta våningsplan nås från både additionsdel och entréhall. Här finns en generöst tilltagen klädvårdsdel med dubbla tvättmaskiner, torktumlare och tvättho. Gott om plats för förvaring under rostfria bänkar. Dessutom goda förrådsutrymmen. En separat kökstrappa leder oss ut till trädgården och vidare upp till köket. Klinkergolv med delvis uppvärmda ytor (el) på hela denna ytan.

Mellanplan:
Från entréhallen, en trappa upp möts vi av ett flödande ljus från söder och väster genom generöst tilltagna fönsterpartier och burspråk. Totalt ca 75 kvm sällskapsyta med plats för sittgrupper och matsalsmöbel, där det helt glasade burspråket i sydvästhörnet suddar ut gränsen mellan inne och ute på ett underbart sätt. Mörka höst- och vinterkvällar kan du tända en brasa i den dekorativt formgivna murade spisen. Hela sällskapsdelen har klassiskt fiskbensmönstrad stavparkett i oljad ek.

Från sällskapsrummen når vi det härliga köket (Unoform 2011), med sin fina kontakt med den prunkande trädgården från två sidor. Totalt ca 30 kvm, komplett utrustat med bl.a dubbel induktionshäll (90 cm), gott om arbetsytor på granitbänkar och utmärkta förvaringsmöjligheter i lådor och skåp. Den separata kökstrappan ger direkt förbindelse till både trädgård och entréplan.
I anslutning till den rymliga matplatsen finns även i köket ett inbjudande och helt glasat burspråk som ger en skön kontakt med trädgård och uteplatser. Via pardörrarna i köket når vi två insynsskyddade terrasser med möjlighet till sol från morgon till kväll.

Mittemot trappan till övre plan i passage mellan kök och sällskapsrum finns nyrenoverat (2019) badrum. Sobert helkaklat med skön golvvärme (vatten) under stora klinkerplattor och utrustat med fristående badkar, dubbla handfat i snygg kommod och vägghängd toalett.

Övre plan:
På detta översta våningsplan finns allrum, badrum och fyra rymliga sovrum. Gott om förvaringsutrymme i platsbyggda garderober och genomgående ekparkett. Badrummet är utrustat med stor duschplats, dubbla handfat i kommod och vägghängd toalett. Smakfullt helkaklat och med golvvärme (vatten) under klinkergolv även i detta badrum.

Källarplan:
Från gatuplan når vi källarplan med garage och separat kallförråd. Nya portar och dörr 2018 (Jatoba).
Framför garaget finns vackert naturstensbelagd parkeringsplats för två bilar.

Renoveringar och förbättringar:
2019 - Slipning och oljning av massivparkett i sällskapsrum, mellanplan. Nya takpannor av tvåkupigt lertegel. Nya hängrännor och stuprör i koppar.  Nymålning fasad och takfot. Nytt badrum mellanplan. 2018 - Ny takkupa i sovrum övre plan. Kopparklädd. Nya fönster. Ommålning av alla äldre fönster. Nya portar till garage och dörr till förråd (Jatoba). Byggnation av yttre kallförråd i källarvåning intill garage.
2017 - Utbyte kyl och frys (Miele).
2015 - Ny takkupa. Kopparklädd, samt nytt badrum övre plan. Nya fönster. Nytt kök (Ballingslöv/Siemens/Fjäråskupan) i entréplan. Nya dörrar till hall. Nya skåp och bänkar i tvättstuga. Ny tvättmaskin/torktumlare i tvättstuga (Siemens) 1 äldre tvättmaskin (Miele). Klinker i entréplan. Utbyte spis (Bosch). 2011 - Uppgradering kök. Delvis nya skåp och lådor (Unoform). Utbytt all “blåbetong” i entréplan. Ersatt med ny lättbetong som isolering. 2009 - Ny terrass på baksida av huset (Cumaru). Ny massiv ekparkett i ett sovrum övre plan. 2008 - Utbyte diskmaskin (Miele).

Bilplats:
Garage i gatuplan samt parkering för två bilar.
Internet:
Fiberanslutning finns.
Tomt:

1 194 kvm

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadsår:
1945
Yttervägg:
Betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong/trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Lertegel
Fönster:
Isolerglasfönster + kopplade 2-glas
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme (ägd anläggning)

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Skår 6:22
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Planbestämmelser: Stadsplan (1938-07-08) Tomtindelning (1937-03-03)

Övre Hägnavägen 13

Villa Trähammar, rymlig villa i underbart charmfull arkitektur med högt, ostört västerläge i idylliska Hovås. Fin utsikt över de grönskande omgivningarna med Hovåsskolan, golfbanan och havet, med bad- och båtliv, inom bekvämt avstånd.
Hovås erbjuder den perfekta kombinationen av naturupplevelser både vid havet och i Sandsjöbackareservatets skogsmark med badsjöar och promenadslingor.
Nya Hovås, i närområdet,  erbjuder ett småskaligt “stadsliv”, med dess stora utbud av service, affärer och restauranger.

Pris:
10 900 000 kr, Utgångspris
Boarea:
316 kvm
Biarea:
57 kvm
Tomtarea:
1 795 kvm
Byggår: 1915
Interiör:

Entréplan:
Via dekorativa pardörrar når vi den stora, inbjudande entréhallen med klinkergolv i en behaglig mörkgrå färgton och skön golvvärme.
I anslutning till entréhallen finns klädkammare och toalettrum.
Ljust, trivsamt vardagsrum med väl tilltagna fönsterpartier som ger ett rikligt ljusflöde. Utsikten över omgivningarna är helt betagande, med grönskan, villabebyggelsen och Askims kyrka i fonden.
I fil med vardagsrummet finns biblioteket, med den vackert dekorerade kakelugnen, som ytterligare förstärker den sköna, ombonade atmosfären.
Det platsbyggda köket är inrett med ljusa snickerier gammaldags design, influerad av brittiska Smallbone. Här finns goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, hällspis (gas och el), fläkt och inbyggnadsugnar.

Matplats med bra volym och från köket når vi via pardörrar en matsal/vinterträdgård (uppförd 2016) med rejäla fönsterpartier åt tre väderstreck, utgång till terrass och trädgård och härlig utsikt över de idylliska omgivningarna.
I anslutning till köket och entréhallen finns en groventré och en extra trappa som leder ner till källarvåningen.
På entréplanet finns ett av villans sex sovrum.

Övre plan;
Fyra ljusa, rymliga sovrum. Det större sovrummet har en smakfullt och funktionellt inredd walk-in wardrobe samt ett elegant och exklusivt inrett badrum med fransk balkong, tvättnedkast, badkar, wc och dusch “en suite”, som skapar den känsla av avkoppling och lyx ett boende i högklassig hotellsvit ger.
Från detta sovrum finns också utgång till en balkong, med bedårande utsikt över omgivningarna.
Ytterligare ett badrum, med duschplats, finns på detta plan.

Källarplan;
Allrum med vackra naturstensmurar och utgång till trädgården, en inbjudande spa-avdelning med stor bastu, ett wc- rum och dubbla duschplatser.
Här finns även vin/matkällare, pannrum med gott om förvaringsmöjligheter samt tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare. På detta plan finns också en väl tilltagen gästavdelning med allrum/sovrum och badrum. Via pardörrspartier når vi solterrass och trädgård med bästa västerläge. En trappa upp finns direktingång till det välinredda dubbelgaraget med elport.

Uteplats:
Solterrasser mot väster och öster
Bilplats:
Dubbelgarage
Internet:
Fiber
Tomt:

Vacker, insynsskyddad trädgårdstomt

Upplåtelseform:
Äganderätt

Ekonomi

Taxeringsvärde:
6 532 000 kr
Driftskostnad:
61 625 kr/år
Energiprestanda:
79 kWh/m² år

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plan med sluttningsvåning
Byggnadsår:
1915
Yttervägg:
Natursten och betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä/betong
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Bandfalsad plåt
Fönster:
Isolerglasfönster och kopplade
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Enskilt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Luft/vatten värmepump

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Askim 78:59
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Vatten Och Avlopp, 1480K-2003F235.5 Förmån: Officialservitut Väg, 1480K-2003F235.4
Rättigheter-last: Last: Officialservitut Avlopp, 1480K-2003F235.7 Last: Officialservitut Utrymme, 1480K-2003F235.2
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Askim GA:22
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1968-09-16)

Brödragatan 24

En stilren funkis-pärla, ritad av Le Corbusier-eleven Ingrid Wallberg och uppförd år 1937, som efter renoveringar kan erbjuda ett fantastiskt boende i hjärtat av Örgryte.
Ett rakt, stramt och arkitektoniskt rent formspråk, med stora fönsterpartier som ger maximalt ljusinsläpp, effektivt och optimalt utformad planlösning och som kronan på verket; den härliga takterrassen med vidsträckt utsikt och bästa västerläge.

Boarea:
135 kvm
Biarea:
60 kvm
Tomtarea:
243 kvm
Byggår: 1937
Interiör:

Entréplan;
Via den skifferbelagda trädgårdsgången når vi entrén och den skyddade frukostterrassen mot öster med bästa läge för morgonsol.
I entréhallen möts vi av det fina ljusflödet från vardagsrummets stora fönsterpartier mot väster.
Ljust och luftigt vardagsrum med matsalsdel i vinkel, vacker fiskbensmönstrad ekparkett och öppen spis i tidstypisk design.
Arbetskök i anslutning till entréhall och matsalsdel, med gott om förvaringsmöjligheter och med maskinell utrustning av enklare standard.
Mellanplan;
Här finns fyra sovrum, varav tre med riktigt bra volym.
Genomgående rustika plankgolv på detta plan.
Helkaklat badrum med badkar.
Klinkergolv med behaglig golvvärme.
Övre plan;
Allrum med väl tilltagna fönsterpartier och utgång till den stora terrassen med bästa västerläge. Härifrån är utsikten över omgivningarna betagande, med Örgryte kyrka och Lisebergs attraktioner som fond.
På detta plan finns också ett sovrum med bra garderobsutrymmen.
Källarplan;
Här finns gott om förrådsrum, en tvättstuga och från källaren finns två utgångar, dels till entrésidan i öster och dels till trädgårdstäppan i väster.

Tomt:

243 kvm

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
2 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1937
Grund:
Källare, platta på mark
Stomme:
Betong
Bjälklag:
Betong och trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Papp
Fönster:
Kopplade fönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Bö 13:24
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Ledning, 14-IM1-37/717.1 Förmån: Avtalsservitut: Utfartsväg Mm, 14-IM1-37/312.1 Förmån: Avtalsservitut: Utfartsväg Mm, 14-IM1-37/313.1 Förmån: Avtalsservitut: Utfartsväg Mm, 14-IM1-37/314.1 Förmån: Avtalsservitut: Utfartsväg Mm, 14-IM1-37/315.1 Förmån: Avtalsservitut: Utfartsväg Mm, 14-IM1-37/316.1 Förmån: Avtalsservitut: Utfartsväg Mm, 14-IM1-37/318.1 Förmån: Avtalsservitut: Utfartsväg Mm, 14-IM1-37/319.1
Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Ledning, 14-IM1-37/716.1 Last: Avtalsservitut: Utfartsväg Mm, 14-IM1-37/317.1
Inskrivning servitut/övriga gravitationer: Avtalsservitut Ledning Avtalsservitut Utfartsväg Mm
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bö GA:7
Planbestämmelser: Stadsplan (1938-11-03) Tomtindelning (1937-02-03)

Trolltjärn 13

Högt belägen villa med fin utsikt över Askimsviken och södra skärgården. Rofylld, naturskön miljö med promenadslingor och badsjöar i direkt närhet.
Stram stilren arkitektur, som väl smälter in i den omgivande naturen, med vackra berghällar och skogsmark.

Boarea:
131 kvm
Biarea:
24 kvm
Tomtarea:
534 kvm
Byggår: 2004
Interiör:

Entréplan;
Inbjudande entréhall med smakfullt klinkergolv och bra garderobsutrymmen.
I anslutning till entréhallen finns helkaklat wc/duschrum och tvättstuga med groventré.
Ljust, luftigt vardagsrum med stora fönster- och dörrpartier mot solterrassen, delvis under tak, med bästa västerläge.
Kök, Marbodal, med snickerier i ek, utrustat med kyl, frys, hällspis, spisfläkt, inbyggnadsugnar och diskmaskin.
De stora fönsterpartierna ger ytorna ett skönt ljusflöde.
Behaglig golvvärme på detta plan och takhöjden, om 2,60 m, ger extra rymd.

Övre plan;
Från övre hallen finns utgång till den helt insynsskyddade solterrassen och till trädgården, gränsande till grönområdet.
Tre ljusa, trivsamma sovrum, ett stort badrum, Vedum, med dubbla handfat och badkar.
I anslutning till hallen finns också en klädkammare.

Penthouse;
Ett härligt allrum, med braskamin och utgång till stor solterrass åt tre väderstreck.
Här är utsikten fantastisk, över havet och de grönskande omgivningarna.
Från terrassen når vi ett varmisolerat förrådsrum.
Förutom detta förråd, finns även ett stort förrådsutrymme i garagebyggnaden.

Uteplats:
Solterrass på entréplan, delvis under tak, med bästa syd/västläge.
Från mellanplanet når vi terrassen mot syd/ost, och från översta plan finns stor terrass med fantastisk utsikt över de vackra omgivningarna.
Bilplats:
Garage med elport.
Internet:
Fiber
Tomt:

Tomtarea 534 m² (friköpt). Lättskött trädgårdstomt gränsande till grönområde.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
2 ½ plan i souterräng
Byggnadsår:
2004
Yttervägg:
Betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts, ny tvåstegstätad fasad, 2016, samt cederträ
Takbeklädnad:
Papp
Fönster:
3-glasfönster isolerglas
Ventilation:
Mekanisk
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Frånluftsvärmepump

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Kobbegården 469:20
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Rättigheter-last: Ledningsrätt Tele
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kobbegården GA:35, Göteborg Kobbegården S:29
Planbestämmelser: (1999-12-14)

Glasbjörksgatan 10

Ovanför Toltorpsdalen, gränsande till storslagen natur i Änggårdsbergen, med omedelbar närhet till Botaniska Trädgården, Sahlgrenska och Södra Guldheden erbjuds välplanerad, ljus och tilltalande lägenhet med högt fritt läge och skön uteplats. Här bor du med det bästa av två världar. Ett rogivande naturnära lugn med panoramautsikt och trädgårdsliv samtidigt som du har nära både till centrala Göteborg och Mölndal.

Rum:
3 rum och kök.
Boarea:
74 kvm
Våning:
1 av 2
Byggår: 1940
Interiör:

Via den tillhörande parkeringen och det hyrda garaget tar vi trapporna upp genom den prunkande trädgården fram till husets entré, där lägenheten är belägen en halvtrappa upp.

Den välkomnande hallen har golvvärme (el) under snyggt klinkergolv och plats för ytterkläderna. Från hallen får vi en trevlig genomsyn både mot kök, trädgård och vardagsrum.

I det ljusa vardagsrummet med söderläge, är utsikten strålande från fönster som erbjuder panoramautsikt över Guldheden, Krokslätt, Toltorpsdalen och Balltorp. Här finns det gott om plats för sittgrupp och lite till. I fil med vardagsrummet är det inbjudande och rymliga matrummet beläget. Matrummet delas av med köket på ett naturligt sätt och har utgång till den härliga terrassen och den gemensamma grönskande trädgården.

Köket (2013), i klassiskt vitt och svart utförande, erbjuder gott om arbetsytor och är utrustat med spishäll, fläktkåpa, ugn, mikro, kyl/frys och diskmaskin, allt i vitt. Från köket har vi också en rogivande utsikt över trädgård och terrass. Terrassen, om ca 15 kvm är belagd med skönt trägolv.

Badrummet (2013), beläget i anslutning till hallen, är vitt helkaklat med skön golvvärme (el) under snygg mörkgrå klinker. Utrustat med duschplats, handfat i kommod, handduksvärmare samt toalett. Infällda spotlights i tak.

De två sovrummen är belägna i anslutning till vardagsrum respektive matrum. Båda sovrummen har plats för dubbelsäng och garderober. Skön trädgårdsutsikt och platsbyggd skjutdörrsgarderob i ett utav dem. Det andra sovrummet erbjuder strålande panoramautsikt.

Hela lägenheten är i mycket gott skick med smakfulla färg- och tapetval, vitmålade snickerier och genomgående ekparkett.

Uteplats:
Terrass om ca 15 kvm i anslutning till föreningens natursköna trädgård.
Bilplats:
2 garageplatser. Går att hyra för 500 kr/månad. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.
Internet:
Fiberanslutning finns.
Övriga utrymmen:
Det finns cykelförråd, eget och gemensamt källarförråd och vindsförråd. Tvättstuga med torkrum.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadsår:
1940
Ventilation:
Självdrag

Förening

Namn:
Brf Hallonet

Fjällvägen 3

Charmigt timmerhus med vackert grönskande trädgårdstomt och lugnt, centralt läge nära golf, tennis och bad.
Trevlig planlösning med ett vardagsrum om hela 40 kvm, takhöjd upp till nock och öppen spis.
Rymlig källarvåning och dubbelgarage.

Boarea:
126 kvm
Biarea:
120 kvm
Tomtarea:
1 066 kvm
Byggår: 1968
Interiör:

Via den fina, inbjudande verandan når vi villans entréhall med praktiskt klinkergolv.
Vardagsrum, om hela 41 kvm, med härlig volym, som ytterligare förstärks av takhöjden upp till nock och de stora fönster- och dörrpartierna mot solterrassen med skönt syd/västläge och den välskötta trädgården.
Här kan vi också njuta av värmen från den öppna spisen.
Ljust, trivsamt kök, utrustat med kyl, frys, spis, spisfläkt och diskmaskin. Från köket når vi också solterrass och trädgård.
Tre sovrum, från det större av dessa finns också utgång till terrassen.
Rymligt badrum med badkar och dubbla handfat, dessutom finns ett extra toalettrum i anslutning till entréhallen.

Hel källarvåning med riktigt stora, funktionella ytor.
Två rejäla allrum, varav ett med öppen spis, väl tilltaget hobby/biljardrum, tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare, i tvättstugan finns också dusch och bastu.
Ett wc-rum och två bra förrådsutrymmen.
Från källarvåningen leder en trappa upp till det vidbyggda dubbelgaraget.

Uteplats:
Stor solterrass med bästa läge mot syd/väst.
Bilplats:
Vidbyggt dubbelgarage om 43 kvm med elportar. Bekväm direktingång till garaget från villans källarvåning.
Internet:
Fiber
Tomt:

Tomtarea 1 066 m² (friköpt). Vacker, välskött trädgårdstomt.

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1- plansvilla med inredd källarvåning
Byggnadsår:
1968
Yttervägg:
Cementhålsten
Grund:
Källare, platta på mark
Stomme:
Timmerstockar
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Timmerstockar
Takbeklädnad:
Decra aluminiumtak
Fönster:
Kopplade fönster med spröjs
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
2 luft/luftvärmepumpar samt direktv. el

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Algusered 1:136
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Ledning För Vattenavrinning, 13-IM2-00/1969.1
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Algusered GA:1
Planbestämmelser: Byggnadsplan

Sjöbacken 2

Välkommen till Brf Sjöbacken i Billdal och ett inbjudande naturnära 55+ boende i lugn trivsam miljö med närhet till kommunikationer, bad och båtliv. Här erbjuds ett bekvämt boende i en välplanerad lägenhet i mycket bra skick, belägen på entréplan. Stort inglasat uterum i soligt sydvästläge med utgång till den gemensamma trädgården. I anslutning till uterummet kan trädäck anläggas, på begränsad yta. Egen parkeringsplats med eluttag, utanför entrén, ingår i månadsavgiften. En trappa upp (hiss finns) är ett utav föreningens fyra gemensamhetsrum beläget.

Boarea:
76 kvm
Våning:
1 av 2
Hiss:
Hiss finns.
Byggår: 2000
Interiör:

Från den egna parkeringsplatsen utanför entrén tar vi oss in till det gemensamma trapphuset innehållande totalt sex lägenheter och ett gemensamhetsrum.

Redan i den inbjudande entréhallen får vi en trevlig genomsyn rakt igenom lägenheten, mot det ljusa vardagsrummet.
I anslutning till hallen finns också det väl tilltagna badrummet med separat tvättdel. Här är det delvis kaklade väggar och utrustat med duschplats, vägghängd toalett, handdukstork och tvättställ. Tvättdelen är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

Vardagsrummet, med gott om plats för soffgrupp och lite till, har ett ljust härligt läge med fönster i tre väderstreck och utsikt mot den välskötta gemensamma trädgården med uteplatser och lusthus. Det generöst tilltagna köket intill har utgång till det rymliga och inglasade uterummet med gott hörnläge i sydväst. Lamellgardiner som solskydd och skön trätrall på golvet. Här finns också utgång till trädgården.

Köket, har luckor i vitt och rejäla arbetsytor. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis, fläktkåpa, diskmaskin och kyl/frys.
Lägenhetens två sovrum vid entréhallen, mittemot badrummet. Ett större sovrum och ett lite mindre, båda med goda förvaringsmöjligheter i garderober.
Snygg ekparkett i hall, vardagsrum och de båda sovrummen.

Hjärtligt välkommen till ett bekvämt boende i gemenskap! Förutom ett mycket rymligt förråd på husets vindsplan finns det två mindre förråd lättillgängligt i entréplan.
I varje byggnad finns ett gemensamhetsrum som inretts efter de boendes önskemål. Här har man bl.a pubkvällar, vävstuga och bibliotek. Gemensamma förråd för cyklar och trädgårdsredskap finns. Möjlighet till odlingslott finns på föreningens mark.

Uteplats:
Inglasat uterum med gott sydvästläge. Om man så önskar kan trädäck anläggas på begränsad yta utanför uterummet.
Bilplats:
Parkeringsplats med eluttag i anslutning till husets entré. Ingår i månadsavgiften.
TV:
Kabel TV.
Internet:
Anslutning till "öppen fiber" finns.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt

Byggnad

Byggnadsår:
2000
Ventilation:
Mekanisk frånluft

Förening

Namn:
Brf Sjöbacken i Billdal

Sandåsen 15

Väldisponerad, rymlig villa med högt, fint läge på idylliska Sandåsen. Underbart vacker tomt med härliga, helt insynsskyddade uteplatser där grönskan och de små berghällarna skapar skön rumskänsla.
Brottkärr erbjuder den perfekta kombinationen av naturupplevelser och småskaligt “stadsliv”, med direkt närhet till bad och promenadstigar på Amundön, båthamnar, tennis, golf, skolor och ett spännande utbud av affärer och restauranger i Nya Hovås.

Boarea:
253 kvm
Biarea:
32 kvm
Tomtarea:
1 345 kvm
Byggår: 1977
Interiör:

Entréplan;
Väl tilltagen entréhall med praktiskt klinkergolv.
I anslutning till entréhallen finns klädkammare och toalettrum.
Ljust, luftigt vardagsrum där de stora fönster- och pardörrspartierna ger ett rikligt ljusflöde. Härifrån når vi solterrass med västerläge och den fina trädgården.
Den öppna spisen bidrar till den sköna, inbjudande atmosfären.
Köket, Marbodal, är inrett med vita snickerier och granitbänkar. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, hällspis, fläkt och inbyggnadsugnar.
Stor matplats och även här finns utgång, via pardörrar, till solterrass med bästa syd/västläge och trädgård.
Två sovrum med bra volym och ett rejält badrum, helkaklat, med badkar.
Ljust och funktionellt inredd tvättstuga, utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
Via en liten passage, en halvtrappa upp, når vi ett riktigt rymligt allrum, perfekt för tonårsfamiljen eller för egen verksamhet.
En halvtrappa ner finns groventré, ett stort förrådsrum och bekväm direktingång till garaget.
Övre plan;
Stora, härliga ytor; ett allrum och två sovrum med bra volym och gott om garderobsutrymmen.
Sidovindarna erbjuder också goda förvaringsmöjligheter.

Uteplats:
Fina, insynsskyddade solterrasser mot söder och väster
Bilplats:
Garage och parkeringsplatser
Internet:
Fiber
Tomt:

Tomtarea 1 345 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
1977
Grund:
Platta på mark och krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Mexitegel och trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
Isolerglas och kopplade fönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el / luftvärmepump och öppen spis

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Skintebo 2:93
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Skintebo GA:37, Samfällighet: Göteborg Skintebo S:29
Planbestämmelser: Detaljplan (2003-02-27)

Västra Särövägen 122

Bekvämast tänkbara boende på ett plan i ljust och trivsamt inredd villa. En liten oas, med vacker tomt omgärdad av grönska, stor solterrass och direkt närhet till Särö Golfklubb, tennisbanor, Särö Västerskog, Snäckestrand och trevliga restauranger i havsnära miljö..

Rum:
5 rum, varav 4 sovrum, samt gäst/kontorsrum om c:a 15 kvm i garagebyggnaden.
Boarea:
140 kvm
Tomtarea:
1 442 kvm
Byggår: 1985
Interiör:

Redan i entréhallen möts vi av det rikliga ljusflödet från vardagsrummets väl tilltagna fönsterpartier.

Inbjudande, ljust och luftigt vardagsrum med härlig volym, som ytterligare förstärks av det rejäla burspråket.
Härifrån når vi också den stora solterrassen och trädgården..

Rymligt kök med vita snickerier, bänkskivor i massiv ek, gott om skåpsutrymmen och bra arbetsytor.
Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin.
Även från köket finns utgång till terrass och trädgård.

Fyra sovrum, från det större av dessa når vi solterrassen och får en skön kontakt med den grönskande trädgården.

Genomgående ekparkettgolv i vardagsrum, kök och sovrum.

Klädkammare och garderober med gott om plats för förvaring.

Två badrum och tvättstuga med groventré. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och ett torkskåp.

Bilplats:
Garagebyggnad innehållande varmisolerat gästrum (år 2013) och förråd.
Internet:
Fiberanslutning finns vid tomtgräns
Tomt:

Tomtarea 1 442 m² (friköpt). Plan, lättskött trädgårdstomt och fina solterrasser

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadstyp:
Enplansvilla
Byggnadsår:
1985
Grund:
Krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Hängrännor:
Plåtisol
Fönster:
4-glasfönster isolerglas
Ventilation:
Mekanisk
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Frånluftsvärmepump, år 2009

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Särö 1:198
Taxeringskod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Särö GA:5
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1981-03-12)

Norra Kyviksvägen 38

Med lugnt, privat och insynsskyddat läge, som sista hus på liten återvändsgata i populära Kyvik -Korshamn, kommer denna enplansvilla om 180 m2 att uppföras under 2019-20.

Bekvämast tänkbara boende på ett plan med fyra sovrum och två sällskapsrum. Exklusiva byggnads- och inredningsmaterial med en ljus, öppen planlösning som ger en skön volym med bl.a. ryggåstak i vardagsrum och hall. Modern teknik för att skapa ett enkelt och bekymmersfritt vardagsliv för familjen erbjuds.

En fantastiskt vacker naturtomt om närmare 1100 m2, ger möjlighet till fina skyddade uteplatser. Den planerade solterrassen, om ca 90 m2 med bästa solläge mot söder och väster skapar ett fritt och skönt flöde mellan interiör och exteriör.

Här bor du i en naturskön attraktiv miljö med närhet till bad, båtliv, promenad och cykelvägar. Närhet till flera av de populära skolorna i Kullavik, kommunikationer och service.

Detta är ett perfekt tillfälle för den som vill bygga ett nytt hus men slippa processen med förberedelser, kalkyler, bygglov, administration, projektering och startbesked. Här är jobbet gjort!

Dessutom sedvanliga garantier och försäkringar samt befrielse från kommunal fastighetsavgift (fn 8 049:-/år) i 15 år.

Den köpare som är tidigt ute kan, om så önskas, välja att delta i detaljutformningen av villans ytskikt.

Anslutningsavgift för kommunalt VA och el ingår i köpet. Myresjöhus står för totalentreprenaden och beräknad inflyttning är mars 2020.

Rum:
6 rum, varav 4 sovrum.
Boarea:
180 kvm
Tomtarea:
1 096 kvm
Byggår: 2020
Interiör:

Vi möts av ljus och rymd i en välkomnande entré med kapprum. I anslutning till entréhallen finns gästtoalett.

Vardagsrum, matsal och kök är i öppen planlösning om drygt 50 kvm, med en härlig volym (upp till 3,7 meter i takhöjd).
Sobert inrett kök, från HTH, med mörkgrå snickerier och bänkskivor i kvartskomposit, köksö, rostfria och integrerade maskiner från Siemens samt två-zoners vinkyl. De stora fönster- och dörrpartierna ger ett rikligt flöde av ljus från solterrassen.

Från sällskapsdelen når vi den helt privata delen av huset, via inbyggd skjutdörr. Här finns en inre hall med utrymme för förvaring i klädkammare och särskilt utrymme för datorer eller ytterligare förvaring.  Klädvårdsrummet strax intill är väl utrustat och har egen entré direkt från trädgården. 

Fyra sovrum, två badrum och ett allrum erbjuds dessutom i denna privata del.

Master bedroom, med tillhörande badrum och dressingroom är generöst tilltaget, totalt ca 28 kvm. Det finns dessutom gott om plats för ytterligare förvaring i sovrummet. Från sovrummet når vi också solterrassen.

Övriga tre sovrum och ett badrum, är placerade kring det ljusa luftiga allrummet, med utgång till trädgården. Det stora badrummet erbjuder både badkar och dusch.

Mot tilläggskostnad kan presenterad planlösning utökas med ytterligare ett sovrum.

Utrustning och materialval i sammanfattning:

Kök från HTH (Focus koksgrå) med arbetsbänkar i Jetstone (kvartskomposit). Den maskinella utrustningen i kök från Siemens, med köksfläkt från Thermex och vinkyl från mQuvee. Blandare från Tapwell.

Badrummen är helkaklade med klinker på golv och utrustade med inredning från Vedum och Ifö med blandare från Tapwell. Gästtoalett har golvklinker. Klädvård och groventré har klinker på golv och är utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt bänkskiva med tvättho. Blandare från Tapwell.

Skön vattenburen golvvärme i hela huset. Kalksten vid huvudentrén, vitpigmenterad ekplank i allmänna utrymmen samt vitpigmenterad 3-stavs ekparkett i samtliga sovrum och klädkammare/dressingroom.

För ytterligare information kring material, utförande och utrustning, se separat leveransbeskrivning och rumsbeskrivning som tillhandahålles i samband med visning.

Uteplats:
Förberett för solterrass med optimalt sydvästläge om totalt ca 90 kvm.
Övriga byggnader:
Parkering på uppfart. Bygglov finns för garagebyggnad (41,7 kvm BYA).
Internet:
Förberett för fiberanslutning (Telia). Planerad installation år 2020.
Tomt:

Vacker naturtomt om 1 096 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Byggnad

Byggnadsår:
2020
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Hängrännor:
Plåt
Fönster:
Isolerglas med aluminium utvändigt
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Murstock:
Skorsten av plåt
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Frånluftsvärmepump. NIBE Fighter 750 (Vattenburen golvvärme)

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Kyvik 4:255
Taxeringskod:
210, Småhusenhet, tomtmark
Servitut:

Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Optokabel; Officialservitut Vatten och Avlopp; Officialservitut Väg(2 st)
Rättigheter-last: Officialservitut Vatten och Avlopp
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Kyvik GA:16

Kofferdalsvägen 15

Fantastiskt läge nära hamnen, naturen och tennisbanor.
Tomten om 940 kvm ligger nära badet och småbåtshamnen med bryggor och klippor.

Området är detaljplanerat och får bebyggas med byggnadsarea om 150 kvm + komplementbyggnad om 40 kvm. Den tillåtna höjden är +15 m.
Säljaren kommer ombesörja och bekosta grovplanering av vägen.

Belägen nära skolor, förskolor och kommunikationer. Golf, bad- och båtliv når du på några minuter. Ett stort utbud av butiker och service finner du i Nya Hovås.

Tomten säljs utan krav på specifik husleverantör.

Det finns offert från Fiskarhedensvillan.
https://fiskarhedenvillan.se/

Anslutningskostnad för VA tillkommer.

Tomtarea:
940 kvm
Tomt:

Tomtarea 940 m² (friköpt).

Upplåtelseform:
Äganderätt

Allmänt

Fastighetsbeteckning:
Skintebo 304:8
Taxeringskod:
210, Småhusenhet, tomtmark
Servitut:

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Skintebo GA:55
Planbestämmelser: Detaljplan (2017-05-23)